Με 162 μονάδες αίματος ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα Αίματος Αμαρουσίου
Κοινωνία

Με 162 μονάδες αίματος ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα Αίματος Αμαρουσίου

Περισσότεροι από 179 εθελοντές αιμοδότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου και προσωπικά του δημάρχου Γιώργου Πατούλη για συμμετοχή στην 28η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου, με στόχο την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.

Μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο των εθελοντών αιμοδοτών πραγματοποιήθηκε με την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών, η αιμοδοσία από το προσωπικό του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ».

Η Δημοτική Τράπεζα Αίματος ενισχύθηκε με 162 μονάδες αίματος, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση σε αίμα, από συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από μετάγγιση.

Στο μήνυμά του, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη που εορτάζεται, σήμερα, Πέμπτη 14 Ιουνίου 2108, υπογραμμίζει:

«Τιμούμε, σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, τον κάθε ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη, που αθόρυβα, ανιδιοτελώς και με υψηλό αίσθημα ευθύνης προσφέρει το πιο πολύτιμο αγαθό της ζωής για να σωθεί μια ζωή. Με την προσφορά του, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο βρίσκουν ως έννοιες το πραγματικό τους περιεχόμενο.

»Είναι χρέος μας, να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους και όσοι περισσότεροι μπορούμε να γίνουμε εθελοντές αιμοδότες.

»Δίνοντας λίγο από τον χρόνο μας, διατηρούμε ζωντανή την ελπίδα για όλους εκείνους τους συμπολίτες που είτε οι ίδιοι, είτε τα αγαπημένα τους πρόσωπα θα χρειασθούν μετάγγιση αίματος.

»Ευχαριστούμε, ιδιαίτερα, τους εθελοντές αιμοδότες του Δήμου μας, χάρη στους οποίους συνεχίζουμε σταθερά να προσφέρουμε το αγαθό της ζωής στους συνανθρώπους μας και καλούμε και άλλους συμπολίτες να ενισχύσουν τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος, με τη συμμετοχή τους στις εθελοντικές αιμοδοσίες».

Κάθε εθελοντής αιμοδότης μπορεί να εφοδιαστεί με την ηλεκτρονική κάρτα εθελοντή αιμοδότη του υπουργείου Υγείας που του διασφαλίζει, σε περίπτωση ανάγκης, μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Την επίβλεψη για την 28η Εθελοντική Αιμοδοσία είχε ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Πέτρος Κόνιαρης, με τη συνδρομή των εργαζομένων του Νομικού Προσώπου, καθώς και τη συμμετοχή του κ. Νικόλαου Καπερώνη.

Το «παρών» έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, η αντιπρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Κατερίνα Ιωάννου, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρένα Χαλιώτη, Επαμεινώνδας Γαρδέλης και Βασίλης Κόκκαλης.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί για την ευγενική χορηγία τους τις επιχειρήσεις Coca-Cola 3E, Pizza Fun, καθώς και τις κ. Ελένη Αρβανιτάκη και Ελένη Φιλιππάτου- Παπασυμεών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet