Με 196 φιάλες αίματος ενισχύθηκε η Τράπεζα Αίματος Αμαρουσίου
Κοινωνία

Με 196 φιάλες αίματος ενισχύθηκε η Τράπεζα Αίματος Αμαρουσίου

Με μεγάλη συμμετοχή αιμοδοτών ολοκληρώθηκε η 20η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Δήμου. Περισσότεροι από 228 εθελοντές αιμοδότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ζωής και προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο και την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών από το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», συγκεντρώθηκαν 196 φιάλες αίματος για τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος.

Τη διεξαγωγή της 20ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο 13 και 14 Οκτωβρίου 2015 στο δημαρχείο Αμαρουσίου επέβλεψε η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ελένη Λέκκα, μαζί με την αντιπρόεδρο του Οργανισμού Ελένη Βλάχου-Σταματάκη. Το «παρών» έδωσαν, επίσης, η υπεύθυνη της Αιμοδοσίας, δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Ιωάννου, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Αντωνόπουλος, και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γιώργος Διδασκάλου.

Η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ μετέφερε το ακόλουθο μήνυμα χαιρετισμού εκ μέρους του δημάρχου Αμαρουσίου, προέδρου του ΙΣΑ και προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη: «Η αιμοδοσία είναι πράξη ζωής. Ευχαριστούμε τους εκατοντάδες εθελοντές που στηρίζουν σταθερά με την προσφορά τους τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος αλλά και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του “Αμαλία Φλέμιγκ” και τους εργαζόμενους στον ΟΚΟΙΠΑΔΑ για την επιτυχή διεξαγωγή της αιμοδοσίας».

Την αιμοληψία και αυτή τη φορά πραγματοποίησε κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμιγκ.

Κάθε εθελοντής αιμοδότης εφοδιάζεται με την κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας που του εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά για την ευγενική χορηγία τους τις επιχειρήσεις:

  • ΑΒ Βασιλόπουλος
  • Φούρνος της Κυρά Καίτης
  • Παραδοσιακός Φούρνος Πρέντος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet