Μ. Διακολιού: Οι προτάσεις μας για την ενίσχυση των τοπικών καταστημάτων του Αμαρουσίου
Κοινωνία

Μ. Διακολιού: Οι προτάσεις μας για την ενίσχυση των τοπικών καταστημάτων του Αμαρουσίου

Τις προτάσεις της δημοτικής παράταξης Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή για την ενίσχυση των τοπικών καταστημάτων αναφέρει η επικεφαλής Μαίρη Διακολιού, με αφορμή τη «Λευκή Νύχτα» που έγινε τον Σεπτέμβριο.

Μεταξύ άλλων η κ. Διακολιού αναφέρει ότι «το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου για ακόμη μία φορά η δημοτική αρχή του κ. Αμπατζόγλου οργάνωσε μικρής κλίμακας εκδηλώσεις τις οποίες πρόβαλε με το όνομα “Λευκή Νύχτα” στην αγορά του Αμαρουσίου. Την καμπάνια αυτή προώθησε με την συνεργασία της αδελφής αντιδημάρχου της δημοτικής διοίκησης που είναι πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου αυτήν την περίοδο. Η οργάνωση αυτή, κατά γενική ομολογία των καταστηματαρχών, στέφθηκε με παταγώδη αποτυχία».

Για τις προτάσεις της για την ενίσχυση των τοπικών καταστημάτων, η δημοτική παράταξη σημειώνει, μεταξύ άλλων:

Από τον πρώτο χρόνο της θητείας της παράταξης Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, ως μέρος της αντιπολίτευσης, καταθέσαμε ξεκάθαρη συνολική πρόταση για την ουσιαστική ενίσχυση των τοπικών καταστημάτων.

Ακολουθούν οι βασικές παράμετροι:

  • Επίλυση του πρώτου και καθοριστικού προβλήματος/μειονεκτήματος της τοπικής αγοράς, που είναι η εξεύρεση δωρεάν, μεγάλου χώρου στάθμευσης. Γι’ αυτόν τον σκοπό προτείναμε την αξιοποίηση του τέως ακινήτου “Καρούζου” μπροστά από το γυμναστήριο “Σπύρος Λούης” που εδώ και χρόνια βρίσκεται αναξιοποίητο σαν τρύπα στο κέντρο της αγοράς της πόλης μας.
  • Λειτουργία ψηφιακού συστήματος εναλλασσόμενης στάθμευσης σε όλους τους υπάρχοντες, ανεξέλεγκτους χώρους στάθμευσης. Εξαίρεση, για αυτοκίνητα εργασίας των τοπικών καταστημάτων ύστερα από έλεγχο και ταυτοποίηση.
  • Άμεση, εχθές, εκκαθάριση (επισκευές, απομάκρυνση εμποδίων, μεταφύτευση δένδρων κλπ) όλων των πεζοδρομίων και διαπλάτυνση όσων χρειάζεται, μέσα και γύρω από το ιστορικό κέντρο της πόλης, ώστε απρόσκοπτα να μπορούν να κυκλοφορούν οι πεζοί, οι γονείς με τα καροτσάκια, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τα παιδιά και οι νέες/οι».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet