Μ. Διακολιού: Υποκρισία από Θ. Αμπατζόγλου και Ν. Κεραμέως για τα πειραματικά σχολεία
Κοινωνία

Μ. Διακολιού: Υποκρισία από Θ. Αμπατζόγλου και Ν. Κεραμέως για τα πειραματικά σχολεία

Με αφορμή την ολοκλήρωση της κλήρωσης για τα πειραματικά 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο η επικεφαλής της παράταξης Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή Μαίρη Διακολιού κάνει λόγο για «το τέλος μίας πολύμηνης “θεατρικής” παράστασης που με μεγάλη επιτυχία έδωσε η δημοτική αρχή Αμαρουσίου του Θ. Αμπατζόγλου, σε απόλυτη και αγαστή συνεργασία με την υπουργό Παιδείας και βουλεύτριας του τομέα της Βόρειας Αθήνας (δηλαδή και του Αμαρουσίου) Νίκης Κεραμέως».

Μεταξύ άλλων η κ. Διακολιού, αναφέρει: «Η ουσία της ουσίας, είναι η υποκρισία. Η κ. Κεραμέως αποφάσισε να μετατρέψει σε μία νύχτα -χωρίς να ρωτήσει κανέναν και καμία- δύο τοπικά σχολεία σε “πειραματικά”. Συνέπεια της μετατροπής αυτής ήταν τα παιδιά που υπάγονται στα σχολεία αυτά να μην έχουν σχολείο στη γειτονιά τους και να πρέπει να μοιραστούν σε άλλα σχολεία, σε άλλες γειτονιές. Οι σχολικές κοινότητες από τα σχολεία υποδοχής είναι προβληματισμένες ως προς το πώς θα δεχτούν τόσο περισσότερα παιδιά, και πόσο θα υποβαθμιστεί η ποιότητα της εκπαίδευσης όταν για να γίνουν επιπλέον αίθουσες θα πρέπει να θυσιαστεί προαύλιο για να μπουν τροχοβίλες, να χρησιμοποιηθούν οι αίθουσες μουσικής/ βιβλιοθήκες/ πολλαπλών χρήσεων για να γίνουν αίθουσες διδασκαλίας, ή να ενταχθούν περισσότεροι μαθητές στα τμήματα.

Ο δήμαρχος Θ. Αμπατζόγλου, και το σύνολο της δημοτικής αρχής κορόιδευαν για σειρά μηνών τη σχολική κοινότητα του ευρύτερου κέντρου της πόλης, δηλαδή των γειτονιών που στέλνουν τα παιδιά τους στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Αμαρουσίου και τα αντίστοιχα Δημοτικά.

Παρίσταναν, δηλαδή, ότι τάχα συμμερίζονταν τις διαμαρτυρίες των θιγόμενων σχολικών κοινοτήτων, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα, ενώ κατασκεύασαν μία υπονομευτική επιστολή για τα συμφέροντα των πολιτών της πόλης μας, την οποία ονόμασαν “επιστολή διαμαρτυρίας”.

Παρίσταναν, επίσης, τους/τις “αγωνιστές/-στριες” στις συνεδριάσεις του σχετικού Δημοτικού Συμβουλίου, έδιναν υποσχέσεις ότι τάχα θα προσπαθήσουν να μιλήσουν στην υπουργό ως νεοδημοκράτες/-ισσες που είναι και οι ίδιες/-οι, … με λίγα λόγια έκαναν ό,τι μπορούσαν  για να κάνουν τους “καλούς/-ες” σε εκείνους και εκείνες από την σχολική κοινότητα που παρακολουθούσαν όλα αυτά με την αγωνία για τα παιδιά τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet