Μ. Πατούλη-Σταυράκη: Καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές που μάχονται για τα όνειρά τους
Κοινωνία

Μ. Πατούλη-Σταυράκη: Καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές που μάχονται για τα όνειρά τους

Με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, η νεοεκλεγμένη δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, απευθύνει μήνυμα εμψύχωσης σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν διεκδικώντας μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ακολουθεί το μήνυμα:

«Ένας προσωπικός αγώνας για τη διεκδίκηση μίας θέσης στην ανώτατη εκπαίδευση σήμερα μπαίνει στην τελική του ευθεία. Με αφετηρία αυτή τη διαγωνιστική διαδικασία καθένας από εσάς βάζει τα θεμέλια για την εκπλήρωση ενός προσωπικού στόχου ανοίγοντας την πόρτα της ακαδημαϊκής  παιδείας.

»Με διαύγεια πνεύματος, υψηλό ηθικό και αισιοδοξία, αποβάλλοντας το άγχος και την ανασφάλεια, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Είναι μόνο μία δοκιμασία, μία πρόκληση από τις πολλές με τις οποίες όλοι μας βρισκόμαστε αντιμέτωποι στο διάβα της ζωής μας.

»Η επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση είναι ένας διαρκής στόχος που ανατροφοδοτείται καθ’ όλη της διάρκεια της ζωής και δεν αποτελεί μοναδικό σταυροδρόμι μιας εξεταστικής περιόδου.

»Με θετική σκέψη, με όραμα και πίστη στις δυνάμεις σας, ισότιμα καθένας από εσάς μπορεί να διεκδικήσει το όνειρο του, το δικαίωμά του στην ακαδημαϊκή παιδεία με βοηθό, κοντά στη γνώση, και την τύχη, για την τελική επιτυχία.

»Η σκέψη μου θα είναι κοντά σας, κοντά στους γονείς, κοντά στους καθηγητές σας, που μαζί με εσάς και εκείνοι αγωνιούν, προσδοκούν, έχουν μερίδιο στην προσπάθειά σας αυτή.

»Η ζωή είναι μπροστά και η παιδεία είναι μία δια βίου διαδικασία εμβάθυνσης στο “ταξίδι” της γνώσης. Και σε αυτό το ταξίδι οικογένεια, σχολείο, κοινωνία, Τοπική αυτοδιοίκηση οφείλουμε να είμαστε συνταξιδιώτες με στόχο να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας ένα “αύριο” με προοπτικές εξέλιξης και ευκαιρίες σταδιοδρομίας στον τόπο τους, στην πατρίδα τους. Οφείλουμε να αναχαιτίσουμε αυτή τη διαρροή του πιο ζωτικού στοιχείου της Ελλάδας μας στο εξωτερικό, της επιστημονικής ελίτ της νέας γενιάς. Ο αγώνας αυτός για να μείνουν τα παιδιά μας στην πατρίδα πρέπει να είναι συλλογικός και αδιαπραγμάτευτος.

»Η αναμέτρηση των πανελλαδικών εξετάσεων είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσει κανείς τις δυνάμεις του, να υπερνικήσει τις αδυναμίες του, να υπερβεί τον εαυτό του, να πετύχει, να διακριθεί. Όμως δεν είναι ο μοναδικός στίβος προσωπικής καταξίωσης και προόδου, αλλά είναι το εφαλτήριο κατάκτησης στόχων και απόκτησης εμπειριών, που σφυρηλατούν τον χαρακτήρα των νέων ώστε να μάθουν να αγωνίζονται για να τους πετυχαίνουν, να ωριμάζουν και να χτίζουν μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα ικανή να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις της ζωής. Επιτυχία είναι το ταξίδι για την “Ιθάκη της γνώσης”.

»Καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές που μάχονται για τα όνειρά τους!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet