Νέος κύκλος συναντήσεων στην Ακαδημία Γονέων στον Δήμο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Νέος κύκλος συναντήσεων στην Ακαδημία Γονέων στον Δήμο Αμαρουσίου

Νέος κύκλος συναντήσεων ξεκινάει στην «Ακαδημία Γονέων» στον Δήμο Αμαρουσίου. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οκτώ μηνιαίες δίωρες συναντήσεις για επίμαχα θέματα γύρω από την εφηβεία.

O δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τον νέο κύκλο της Ακαδημίας Γονέων δήλωσε: «Η οικογένεια αποτελεί το πρώτο περιβάλλον των παιδιών και συμβάλλει τα μέγιστα στη σωματική και ψυχοκοινωνική τους υγεία. Ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται δίπλα τόσο στον έφηβο όσο και στην οικογένειά του, βοηθώντας στην προσπάθειά να γνωρίσει και να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτήν την τόσο συναρπαστική, αλλά και δύσκολη περίοδο της εφηβείας».

Η «Ακαδημία Γονέων» αποτελεί πρόγραμμα της «Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού», σε συνεργασία με τους φορείς: Επιστημονικός Οργανισμός «ΜΑΖΙ για την Εφηβική Υγεία», «Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής,», ΚΜΟΠ (Kέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού), Εnable Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα και «Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας» , Διεθνούς Ρόταρυ. Τo Europalso, ο μεγαλύτερος πιστοποιημένος οργανισμός κέντρων ξένων γλωσσών, είναι επίσης υποστηρικτής του προγράμματος, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού έργου του, που συμπεριλαμβάνει και τις επιμορφωτικές ανάγκες γονέων και εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, συμβάλλει ενεργά στη διάδοση της δράσης, τη διάχυση της γνώσης και στη επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος. Η εμπειρία των φορέων μέσα από το κλινικό έργο, αλλά και τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις τους, αποδεικνύει ότι οι γονείς είναι η πιο ουσιαστική, αλλά και ευάλωτη ομάδα που «διψά» για ενημέρωση και της δίνονται αποσπασματικές ευκαιρίες για κάτι τέτοιο.

Το πρόγραμμα «Ακαδημία Γονέων περιλαμβάνει δίωρες μηνιαίες συναντήσεις για γονείς, χωρίς χρέωση, σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την παιδική και κυρίως εφηβική ηλικία. Οι ομιλητές είναι έγκριτοι επιστήμονες με κύρος από τον χώρο της Υγείας.

Οργανωτική υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κα Χριστίνα Γαλανοπούλου, υπεύθυνη Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς, συντονίστρια ΕΔΔΥΠΠΥ – Υγείας – Άθλησης Δήμου Αμαρουσίου, πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής. Eπιστημονική υπεύθυνη του εγχειρήματος και διοργανώτρια είναι η κα Άρτεμις Τσίτσικα, επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής – Εφηβικής Ιατρικής, επιστημονική υπεύθυνη Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) Β΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών – Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

Η πρώτη συνάντηση του νέου κύκλου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 από τις 16:30 έως τις 19:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου (ισόγειο δημαρχείο Αμαρουσίου, Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) με θέμα «Ψυχική Υγεία (άγχος, διαχείριση θυμού, καταθλιπτικό συναίσθημα)».

Ομιλητής θα είναι ο ψυχίατρος (MD, MSc, PhD) Ορέστης Γιωτάκος, επιστημονικός συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), Β΄ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», επιστημονικός υπεύθυνος της Obrela.

Οι συναντήσεις της Ακαδημίας Γονέων στον Δήμο Αμαρουσίου θα πραγματοποιούνται μια φόρα τον μήνα. Η μορφή διεξαγωγής του προγράμματος θα είναι βιωματική σε κάθε συνάντηση συνδυασμένη με μία θεωρητική διάλεξη. Επίσης, προσφέρεται ενημερωτικό υλικό στους γονείς.

Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες συμμετοχής μπορούν να καλούν στον αριθμό τηλεφώνου 80011 80015 (χωρίς χρέωση) ή να αποστείλουν μήνυμα στα e-mail: [email protected][email protected][email protected], καθώς και στο e-mail: [email protected] και στους αριθμούς τηλεφώνου 213 2038332 και 6944 158100.

Υποστηρικτές προγράμματος: Europalso, εκδόσεις Πεδίο, ΚΕΔΑ – Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου, Γραφείο Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς – Γραφείο Υποστήριξης Δομών Εκπαίδευσης Δήμου Αμαρουσίου, Ελληνική Περιφέρεια 2470 του Διεθνούς Ρόταρυ του τομέα Υγείας Μητέρας & Παιδιού.

Το πρόγραμμα τελίεί υπο την αιγίδα της ΚΕΔΕ και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet