Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Να πάρουν θέση Δήμος και υποψήφιοι δήμαρχοι για το έγγραφο που ζητά στοιχεία σεξουαλικού προσανατολισμού των νονών
Κοινωνία

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Να πάρουν θέση Δήμος και υποψήφιοι δήμαρχοι για το έγγραφο που ζητά στοιχεία σεξουαλικού προσανατολισμού των νονών

Να πάρουν θέση Δήμος και υποψήφιοι δήμαρχοι, αλλά και οι εκκλησιαστικές αρχές (σ.σ.: κάτι που ωστόσο ήδη έχει κάνει η Μητρόπολη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού) για το έγγραφο που ζητά στοιχεία σεξουαλικού προσανατολισμού των νονών ζητεί η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου.

Στη σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει:

Σε εκκλησία του Δήμου Αμαρουσίου, όπως φαίνεται και στο παρακάτω έγγραφο, ζητήθηκε από ανθρώπους που θέλησαν να γίνουν νονοί, να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86, στην οποία υπάρχει ο όρος ότι «δεν έχουν τελέσει πολιτικό γάμο, ούτε έχουν σε ισχύ κάποιο σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, και επίσης ότι δεν έχουν δηλώσει πως είναι ομοφυλόφιλοι».

Η επίμαχη αναφορά στις σεξουαλικές προτιμήσεις των αναδόχων.

Σε μια επικίνδυνη εποχή, όπου τα ρατσιστικά και σεξιστικά εγκλήματα αυξάνονται συνεχώς, έχουμε χρέος να καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια διάκρισης και αποκλεισμού λόγω φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου καταδικάζει το απαράδεκτο αυτό γεγονός και απαιτεί άμεση τοποθέτηση των αρμόδιων εκκλησιαστικών φορέων, του νυν δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, καθώς και των υποψηφίων δημάρχων Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet