Ξεχωριστή ποντιακή βραδιά στο Μαρούσι
Κοινωνία

Ξεχωριστή ποντιακή βραδιά στο Μαρούσι

Μία ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στην ποντιακή παράδοση και κληρονομιά (χορευτικό σχήμα, θεατρική παράσταση και συναυλία παραδοσιακού ποντιακού ρεπερτορίου) διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου την Παρασκευή  2 Σεπτεμβρίου 2022 στην Πλατεία Ηρώων, την οποία είχε την ευκαιρία να απολαύσει πλήθος Μαρουσιωτών, παρουσία του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Ο δήμαρχος χαιρετίζοντας την εκδήλωση συνεχάρη τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιάννη Νικολαράκο, για την πρωτοβουλία, όπως και τα στελέχη της αρμόδιας Δ/νσης του Δήμου για την άριστη διοργάνωση. Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου εξήρε τη αξία των συμμετεχόντων καλλιτεχνών και παραγωγών στη διάδοση της πλούσιας πολιτιστικής ποντιακής παράδοσης και ιδιαιτέρως στη διατήρηση άσβεστης της μνήμης και των βιωμάτων της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Για τον λόγο αυτόν των παραστάσεων προηγήθηκε ειδικό βίντεο – αφιέρωμα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, η γενική γραμματέας Μαίρη Γαλαζούλα, οι αντιδήμαρχοι Στέφανος Τσιπουράκης και Βαγγέλης Κάββαλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας, ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη, η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Φύλων Ελένη Λέκκα, η εντεταλμένη σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης Φανή Λέκκα, η πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου Αττικής «Νίκος Καπετανίδης» Παρασκευή Βανδώρου και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου Μάχη Νικολαράκου.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet