Οικονομική ενίσχυση σε οικογένειες φοιτητών παρέδωσε ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Οικονομική ενίσχυση σε οικογένειες φοιτητών παρέδωσε ο Γ. Πατούλης

Οι επτά πρώτες οικογένειες της πόλης με παιδιά που φοιτούν σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα εκτός Αττικής παρέλαβαν από τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη έκτακτη οικονομική βοήθεια, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που είχε αναληφθεί προκειμένου κανένα παιδί να μην αναγκασθεί να διακόψει τις σπουδές του λόγω αδυναμίας της οικογένειας να συντηρήσει δεύτερο νοικοκυριό.

Δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων ήταν οι οικογένειες που πληρούσαν τα κριτήρια τα οποία είχε θέσει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου με τους γονείς, μαζί με τις εγκάρδιες ευχές του για υγεία και πρόοδο, παρέδωσε και ένα συμβολικό ποσόν, για την κάλυψη μέρους των αναγκών των παιδιών που σπουδάζουν μακριά από την οικογενειακή εστία, ενώ δήλωσε: «Οι νέοι μας είναι το μέλλον του τόπου μας και εμείς ως δημοτική αρχή καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την υποστήριξή τους, ώστε και σ΄ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία να μην αναγκαστούν να διακόψουν τις σπουδές τους. Θέλουμε να μορφωθούν, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και γνώσεις και να γίνουν χρήσιμοι πολίτες. Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες με φοιτητές εκτός Αττικής για να ανταπεξέλθουν στην επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για τη συντήρηση ενός επιπλέον νοικοκυριού, εντείνουμε την προσπάθειά μας προκειμένου να σταθούμε αρωγοί. Η συμπαράστασή μας θα συνεχιστεί και στο μέλλον στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Είμαστε βέβαιοι ότι η μικρή συμβολή μας στη μόρφωση των παιδιών μας θα πιάσει τόπο και θα επιστρέψει πολλαπλάσια στην πόλη μας».

Οι γονείς των φοιτητών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αμέριστη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής στην προσπάθειά της να υποστηρίξει τα παιδιά τους στην εξέλιξή τους, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον κ. Γ. Πατούλη για την ανθρωπιά και την ευαισθησία του.

Γίνε και εσύ συμμέτοχος

Ο Δήμος Αμαρουσίου καλεί όλους τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας να συνδράμουν το έργο του, στηρίζοντας το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Δήμου Αμαρουσίου: 6041030021509 (IBAN: GR 9001710410006041030021509), που τηρείται στην Τράπεζα Πειραιώς, όπως, επίσης και τις άλλες Κοινωνικές Δομές, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τη Γωνιά Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet