Οι «Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου» καταδικάζουν την επέμβαση ΜΑΤ στην πλατεία Άη Γιάννη στην Αγ. Παρασκευή
Κοινωνία

Οι «Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου» καταδικάζουν την επέμβαση ΜΑΤ στην πλατεία Άη Γιάννη στην Αγ. Παρασκευή

Με αφορμή τα πρόσφατα συμβάντα στην πλατεία Άη Γιάννη, στην Αγία Παρασκευή, η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου» εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία και αναφέρει τα εξής:

Τις τελευταίες μέρες, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου κατάστασης, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει την επ’ αόριστον απομόνωση και αποκλεισμό της πρόσβασης προς την πλατεία Αγίου Ιωάννη (πάνω πλατεία Αγίας Παρασκευής) από τις 9μ.μ. ως τις 6π.μ. για όλους τους κατοίκους της περιοχής.

Μάλιστα, εντελώς αναίτια, είδαμε την επέμβαση των ΜΑΤ στην πλατεία, που δεν δίστασαν να ξυλοφορτώσουν νεαρούς και νεαρές που βρίσκονταν στον χώρο και έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. Πρόκειται για μια εντελώς απαράδεκτη και λανθασμένη κυβερνητική απόφαση που καμιά σχέση δεν έχει με σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας. Γι’ αυτούς απ’ ό,τι φαίνεται οι μπύρες είναι πιο επικίνδυνες από τα αλυσοπρίονα στα χέρια φασιστών.

Όλη αυτή η κωμικοτραγική κατάσταση έρχεται να δέσει και με τις δηλώσεις του ακροδεξιού δημάρχου Βασίλη Ζορμπά (γιατρός-πνευμονολόγος) που καλούσε τους πιστούς να μεταλάβουν εν μέσω πανδημίας, αλλά θεωρεί ως δημόσιο κίνδυνο τους κατοίκους στην πλατεία. Σε πλήρη σύμπλευση με την κυβέρνηση της Ν.Δ. εξυπηρετεί ξεκάθαρα τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και των «μπράβων» που λυμαίνονται την εστίαση και επιχειρούν να καταστρατηγήσουν κάθε έννοια δημόσιου χώρου και έρχεται να δέσει με το σχέδιο της παραχώρησης όλου του δημόσιου πλούτου στα νύχια των ιδιωτικών συμφερόντων.

Σε μια ακόμα πιο χυδαία επίδειξη διέρρευσε και στοχοποίησε στα ΜΜΕ ότι δήθεν υποκινητής των επεισοδίων ήταν η εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος Αγίας Παρασκευής με το δημοτικό σχήμα «Φυσάει Κόντρα» Μ. Αλεφαντή, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Αριστερής Συσπείρωσης. Προφανώς και τα «παπαγαλάκια» και οι «λαγοί» των ακροδεξιών πολιτικών της κυβέρνησης δεν βρήκαν στους φακούς τους κίνδυνο για την εξάπλωση της πανδημίας στους φασίστες στην Κρήτη, ούτε στους αποτροπιαστικά στοιβαγμένους πρόσφυγες, ούτε στα στρατόπεδα ή στα ιδιωτικά νοσοκομεία, όπως στον «Ταξιάρχη», όπου δεν λάμβαναν κανένα μέσο προστασίας και τόσα άλλα. Αντιθέτως όμως ανακάλυψαν στην πλατεία Αγίας Παρασκευής «υποκινητές» για μεταμεσονύχτια «πάρτι» ανάμεσα σε εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους που υπερασπίζονταν τον Δημόσιο Χώρο.

Το Δημοτικό Σχήμα «Φυσάει Κόντρα» και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν κάλεσαν ποτέ κανένα μεταμεσονύκτιο «πάρτι». Κάλεσαν μόνο τον δήμαρχο και την κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ από την πλατεία και να σταματήσει να τρομοκρατεί τον κόσμο. 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη συκοφάντηση και την στοχοποίηση της Μ. Αλεφαντή.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τη Μ. Αλεφαντή και τη δημοτική κίνηση «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ».

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ – ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟν ΛΑΟ

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet