Οι «Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου» στο πλευρό του υγειονομικού προσωπικού
Κοινωνία

Οι «Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου» στο πλευρό του υγειονομικού προσωπικού

Η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου» στηρίζει και συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών στις 7 Απριλίου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τη δράση, αναφέρει:

Στις 7 Απριλίου οι εργαζόμενοι/ες στον χώρο της υγείας κινητοποιούνται διεκδικώντας μέσα ατομικής προστασίας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ένταξη στα ΒΑΕ, χρηματοδότηση της Υγείας ΤΩΡΑ. Τα απαραίτητα για να συνεχίσουν τη μάχη να σωθούν ζωές.

Η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «Εκτός των Τειχών» στηρίζει τα αιτήματα των υγειονομικών και συμπαραστέκεται στον αγώνα τους. Ενώνουμε τη φωνή μας και διεκδικούμε:

  • Την πλήρη κάλυψη ΟΛΩΝ των εργαζομένων στις Δημόσιες Δομές Υγείας με επαρκή Μέσα Ατομικής Προστασίας. Να διασφαλιστούν εδώ και τώρα οι αναγκαίες προμήθειες για όλες τις Δημόσιες Δομές Υγείας, με τα υλικά υγιεινής και τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που είναι απαραίτητα για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Ένταξη όλων των εργαζομένων στα ΒΑΕ.
  • Άνοιγμα όσων ΜΕΘ και ΜΑΦ χρειάζονται, σύμφωνα με τα διαχρονικά αιτήματα -και πριν την πανδημία- του υγειονομικού κινήματος.
  • Επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων.
  • Μαζικά και δωρεάν διαγνωστικά τεστ και δημόσια διαχείριση των εργαστηριακών ελέγχων που σχετίζονται με την πανδημία. Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τεστ στο υγειονομικό προσωπικό.
  • Να ενισχυθεί επαρκώς με προσωπικό και μέσα η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι». Μόνιμες προσλήψεις στους δήμους και στους τομείς της καθαριότητας, ενίσχυσή τους με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
  • Επαναλειτουργία όλων των πρωτοβάθμιων Δημόσιων Δομών Υγείας. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας Υγείας με τις απαραίτητες προσλήψεις και υλικά. Δημοτικά ιατρεία για δυνατότητα διενέργειας του διαγνωστικού τεστ άμεσα σε όλο τον πληθυσμό.

Λεφτά για την Υγεία – όχι για τα κέρδη τους!

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet