Οι… 14 πληγές των εργαζομένων στον Δήμο
Κοινωνία

Οι… 14 πληγές των εργαζομένων στον Δήμο

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου προχώρησε στη γνωστοποίηση προς του υποψηφίους δημάρχους των προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους του Δήμου, μέσω ανακοίνωσης στην οποία αποτυπώνεται μία μελανή εικόνα για τη σημερινή κατάσταση. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΠΡΟΣ Υποψήφιους Δημάρχους Δήμου Αμαρουσίου Πατούλης Γ., Βλάχος Κ., Μαγιάκης Λ., Φωτόπουλος Α., Κλαπάκης Δ., Πολυχρονιάδης Δ.

Κοινοποίηση

1. Γενικό Γραμματέα Δήμου Αμαρουσιου
2. Υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Θέμα: Γνωστοποίηση των προβλημάτων των εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, συνεπέστατο στη δέσμευση του απέναντι στους υποψήφιους Δημάρχους, συγκέντρωσε και σας ενημερώνει για τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης:

1. Η καθημερινή ανασφάλεια ως προς τη μελλοντική διατήρηση των θέσεων εργασίας.

2. Η άδικη και ανθρωποφαγική διαδικασία της αξιολόγησης με την υποχρεωτική ποσόστωση. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μια δίκαιη, αδιάβλητη και αξιοκρατική διαδικασία και όχι μια νέα δεξαμενή απολύσεων.

3. Το αυστηρό πειθαρχικό δίκαιο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να κατασκευάσει επιόρκους υπαλλήλους, με αποτέλεσμα τον εκφοβισμό κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

4. Η ασφάλεια των υπηρεσιακών οχημάτων, με την άμεση και ολοκληρωμένη συντήρησή τους (έκδοση καρτών τεχνικού ελέγχου για όλα τα οχήματα, προμήθεια πλήρους εξοπλισμού για κάθε όχημα, αλλαγή τυχόν φθαρμένων ελαστικών, προμήθεια πυροσβεστήρων για οχήματα), καθώς και η αγορά νέων οχημάτων σε αντικατάσταση ασύμφορων πεπαλαιωμένων.Να σταματήσει η χρήση από τους εργαζόμενους των ιδιωτικών αυτοκινήτων για τη διεκπεραίωση υπηρεσιών του Δήμου.Τα οχήματα να κινούνται από εργαζόμενους που έχουν την αντίστοιχη ειδικότητα και το κατάλληλο δίπλωμα ή την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια για κατ΄ εξαίρεση οδήγηση οχημάτων όπου προβλέπεται.

5. Τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας (χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας, χορήγηση γάλατος, προμήθεια πυροσβεστήρων για τα κτίρια, προμήθεια χημικών ή κατασκευή τουαλετών στον χώρο εργασίας της υπηρεσίας καθαριότητας και διενέργεια μικροβιολογικών εξετάσεων και εμβολιασμός στα τμήματα καθαριότητας, πρασίνου, οικοδομικών και ηλεκτρολογικών εργασιών.

6. Αποστολή παιδιών συναδέρφων ΙΔΑΧ σε κατασκηνώσεις τη θερινή περίοδο.

7. Εφαρμογή του νέου ΟΕΥ του Δήμου Αμαρουσίου με τη λειτουργία μόνο των προβλεπόμενων αποκεντρωμένων υπηρεσιών, καλύτερη κατανομή του προσωπικού και κάλυψη λειτουργικών κενών που έχουν ήδη διαφανεί, π.χ. Τμήμα προσωπικού, Διεύθυνση Καθαριότητας, Παιδικοί Σταθμοί κ.λπ.

8. Η εξάλειψη του φαινομένου να δίνονται εντολές και να καθορίζονται οι εργασίες των υπαλλήλων από αναρμόδιους αιρετούς και υπαλλήλους.

9. Υιοθέτηση της αντίληψης από τους αιρετούς ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι συνεργάτες τους και όχι υπάλληλοι στην ατομική επιχείρησή τους.

10. Καταγγέλλουμε ακόμη και συμπεριφορές αιρετών που υποκρύπτουν και εξυπηρετούν σκοπούς προδήλως μεροληπτικούς προς όφελος, όπως νομίζουν, κάποιων υπαλλήλων, με πρακτικές βλαπτικές για το σύνολο των υπηρεσιών και σε κάποιες περιπτώσεις προσβλητικές και για την ίδια τη διοίκηση. Καθίσταται αναγκαίο μπροστά σε τέτοιες πρακτικές η διοίκηση να προστατεύσει την ομαλότητα των εργασιακών σχέσεων και να προασπίσει την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών, αντί να αφήνει τέτοια φαινόμενα να προκαλούν υπηρεσιακά προβλήματα και τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων για την ασύδοτη δράση κάποιων αιρετών.

11. Να στηριχτούν οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου από το κράτος και τα κονδύλια να διοχετευτούν απευθείας σε αυτές και όχι σε ΜΚΟ, και ΚΟΙΝΣΕΠ, ώστε να δοθούν όσο περισσότερες ανάσες γίνεται σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που περνά στην πλειοψηφία του ο λαός μας, και ιδιαίτερα ένα τμήμα του λαού μας που βρίσκεται σε συνθήκες εξαθλίωσης.

12. Οι ΚΟΙΝΣΕΠ διαστρεβλώνουν τη συνεταιριστική ιδέα και υποκαθιστούν της δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίας. Υποκρύπτουν Πελατειακές ΣΧΕΣΕΙΣ αλλά και κίνδυνο οι εργαζόμενοι να υποτάσσονται σε συγκεκριμένους πολιτικούς πατρώνους τους οποίους θα υπηρετούν με διαφόρους τρόπους.

13. Άμεση εφαρμογή του Νόμου για κρίση των προϊσταμένων Διευθύνσεων και Τμημάτων. Να μπει ένα τέλος στο μέχρι σήμερα καθεστώς. Να στελεχωθούν όλες οι Διευθύνσεις και τα Τμήματα του Δήμου μας από Διευθυντές και Τμηματάρχες σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

14. Εφιστούμε την προσοχή της διοίκησης για την απασχόληση εργαζομένων κατά τη διάρκεια του ωραρίου και σε χώρους υπηρεσίας για προεκλογικούς σκοπούς.

Για το Δ.Σ. του Σωματείου

          Ο Πρόεδρος                             Ο Γραμματέας

Καλλιμάνης Νικόλαος        Μπόγδανος Σπύρος

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet