Ολοκλήρωση προγράμματος «Μαθαίνω Ελληνικά»
Κοινωνία

Ολοκλήρωση προγράμματος «Μαθαίνω Ελληνικά»

Με την καθιερωμένη γιορτή αποφοίτησης στον φιλόξενο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ Αμαρουσίου ολοκληρώθηκε ο φετινός κύκλος του προγράμματος «Μαθαίνω Ελληνικά» που υλοποιεί ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ). Η γιορτή πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του συνόλου των εκπαιδευομένων και των οικογενειών τους.

Τα συγχαρητήρια στους αποφοίτους έδωσε εκ μέρους του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, ο πρόεδρος του Οργανισμού Νίκος Κάββαλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως ο Δήμος Αμαρουσίου θα συνεχίσει να υλοποιεί προγράμματα κοινωνικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα όπως το συγκεκριμένο που απευθύνεται σε αλλοδαπούς μετανάστες που ενδιαφέρονται να μάθουν σωστά την ελληνική γλώσσα και να διδαχθούν την ιστορία μας.

Στη συνέχεια, οι εκπαιδευόμενοι μίλησαν για τη χρησιμότητα του προγράμματος στην προσπάθειά τους να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία και να βελτιώσουν τη ζωή τους, ενώ εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους και τον ενθουσιασμό τους για την οργάνωση και πραγματοποίηση από το ΚΑΠΗ εκπαιδευτικής εκδρομής στους Δελφούς για αυτούς και τις οικογένειές τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή των διπλωμάτων συμμετοχής παρουσία και της καθηγήτριάς τους Ελευθερίας Αναγνώστου.

Το πρόγραμμα «Μαθαίνω Ελληνικά» υλοποιείται από το 1999 από εθελοντές εκπαιδευτικούς, μέλη του ΚΑΠΗ, ενώ η συμμετοχή των εκπαιδευομένων είναι δωρεάν.

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, όπως αναφέρει η ανακοίνωση. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο Κεντρικό ΚΑΠΗ του Δήμου Αμαρουσίου (Περικλέους 22).

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 210 6142248 από Δευτέρα έως Παρασκευή, από 7:00 π.μ. έως 3:00 μ.μ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet