Ολοκλήρωση συναντήσεων γονέων με ειδικούς του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης
Κοινωνία

Ολοκλήρωση συναντήσεων γονέων με ειδικούς του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης

Ολοκληρώθηκαν οι ατομικές συναντήσεις συμβουλευτικής των γονέων που τα παιδιά τους φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Αμαρουσίου με τους ειδικούς επιστήμονες του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) για την περίοδο 2016 -2017.

Στόχος της δράσης είναι, όπως ενημερώνει ο Δήμος, η στήριξη και η ευαισθητοποίηση των γονέων σε ότι αφορά τις ανάγκες των παιδιών σε ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο και σε ότι αφορά στο γονεϊκό τους ρόλο.

Σε σχετικό μήνυμά του ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, υπογραμμίζει:

«Με στόχο την πρόληψη και την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν στην παιδική ηλικία, το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Δήμου μας παρέχει υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας, στο πλαίσιο λειτουργίας των κοινωνικών μας υπηρεσιών.

»Οι εξειδικευμένοι επιστήμονες του Κέντρου βρίσκονται σε άμεση συνεργασία με τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη τόσο στο παιδαγωγικό προσωπικό, όσο και συμβουλευτική των γονέων, διοργανώνοντας επίσης ανοιχτές ενημερωτικές  ομιλίες.

»Είμαστε δίπλα σε κάθε μαρουσιώτικη οικογένεια, ώστε με κάθε πρόσφορο μέσον που διαθέτουμε να υποστηρίζουμε την προσπάθειά της στην ανατροφή των παιδιών της και μικρών μας φίλων».

Η δράση υλοποιείται υπό την επίβλεψη της προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Ελένης Λέκκα-Καλαντζάκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet