Ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας στον Δήμο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας στον Δήμο Αμαρουσίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το δωρεάν πρόγραμμα «Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας» που υλοποίησε το Δημοτικό Κοινωνικό Πολυιατρείο του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν για τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγ. Ελευθερίου Δήμου Αμαρουσίου τη Μ. Τρίτη 3 Απριλίου 2018. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε 24 άτομα και δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες, σε όσα από αυτά διαγνώστηκε πρόβλημα, από τον εθελοντή ορθοπεδικό ιατρό Αντώνη Παρτσινέβελο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έξι από τα άτομα που εξετάστηκαν πάσχουν από οστεοπόρωση, επτά άτομα από οστεοπενία, ενώ οι υπόλοιπες μετρήσεις είχαν φυσιολογική τιμή.

Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης του προγράμματος, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:

«Ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ προσέφερε την ευκαιρία στους πολίτες να συμμετέχουν δωρεάν σε πρόγραμμα πρόληψης της σκελετικής υγείας, ευαισθητοποιώντας και ενημερώνοντας το κοινό για την αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου.  

»Μέσα από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο, που αποτελεί τον επίσημο συνεργάτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ελλάδα, το οποίο λειτουργεί με 203 “καλλικρατικούς” δήμους, στον οποίο έχω την τιμή να προεδρεύω, υλοποιούμε πάνω από μία δεκαετία στην πόλη μας, το Μαρούσι, αλλά και πανελλαδικά, πρόγραμμα πρόληψης της οστεοπόρωσης και εντοπισμού καταγματικού κινδύνου. Χιλιάδες γυναίκες και άνδρες έχουν συμμετάσχει στα προγράμματα πρόληψης και έχουν εξετασθεί έως σήμερα.    

»Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στην “πρώτη γραμμή” και στα θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας των πολιτών και θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ως φορέας που βρίσκεται εγγύτερα στους πολίτες και στις ανάγκες τους».

Υπεύθυνη της διοργάνωσης ήταν η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Ελένη Λέκκα-Καλαντζάκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet