Ολοκληρώθηκε ο αντιφυματικός εμβολιασμός παιδιών Α΄ Δημοτικού
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε ο αντιφυματικός εμβολιασμός παιδιών Α΄ Δημοτικού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο αντιφυματικός εμβολιασμός με δερμοαντίδραση MX & εμβολιασμού BCG στους μαθητές της Α΄ τάξης των δημοσίων δημοτικών σχολείων του Αμαρουσίου από το Δημοτικό Πολυιατρείο.

Το πρόγραμμα υλοποιείται, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου κάθε χρόνο  με πρωτοβουλία του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη και τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου, «Αμαρυσία Άρτεμις» (ΟΚΟΙΠΑΔΑ).

Οι εθελοντές παιδίατροι του Δημοτικού Πολυιατρείου πραγματοποίησαν 528 εμβολιασμούς, 300 δερμοαντίδρασης Mantoux και 228 εμβόλια αντιφυματικά  BCG.

Εκ μέρους του δημάρχου Γιώργου Πατούλη, ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Νικόλαος Κάββαλος και η αντιπρόεδρος Ρένα Χαλιώτη, επισκέφθηκαν το Δημοτικό Πολυιατρείο και παρακολούθησαν από κοντά την διαδικασία του εμβολισμού, εκφράζοντας  τις θερμές ευχαριστίες τους προς το προσωπικό και τους εθελοντές γιατρούς για την πολύτιμη συμβολή τους στην πρόληψη και προαγωγή της υγείας των πολιτών και ιδιαίτερα των παιδιών.

Στο πρόγραμμα εμβολιασμού συμμετείχαν οι εθελοντές παιδίατροι: Δαμπάλης Άγγελος, Μελιάδου Ελένη, Ντούβλης Στέλιος  και Φλώκου Αναστασία, όπως επίσης και οι επισκέπτριες Υγείας από το «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Μαρκοπούλου Μάγια και από την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού Παπαγιάννη Ευαγγελία.

Τον συντονισμό της δράσης είχε η υπεύθυνη Προγραμμάτων Πρόληψης του Δημοτικού Πολυιατρείου Καίτη Σεβαστή.

Τα εμβόλια παραχώρησε στον Δήμο Αμαρουσίου η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet