ΟΤΑ ΔΑΣ Αμαρουσίου: “Άμεση σύγκληση Δ.Σ. για την αξιολόγηση”
Κοινωνία

ΟΤΑ ΔΑΣ Αμαρουσίου: “Άμεση σύγκληση Δ.Σ. για την αξιολόγηση”

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) Αμαρουσίου, διά των εκλεγμένων μελών της Γιώργου Χαλαβαζή και Σπύρου Κωνσταντά, αφού καταφέρεται κατά του νόμου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, ζητεί από τον δήμαρχο Αμαρουσίου και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την άμεση σύγκληση του Σώματος για να συζητηθεί το προαναφερόμενο θέμα. Ακολουθεί η σχετική επιστολή:

Προς
Δήμαρχο Αμαρουσίου
κ. Γιώργο Πατούλη
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αμαρουσίου
κ. Επαμεινώνδα Γαρδέλη
Κοινοποίηση
Σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους.

ΘΕΜΑ: Έκτακτη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την έκδοση απόφασης για τη μη εφαρμογή του Νόμου 4250/201.

Με τον συγκεκριμένο νόμο αλλά και με την εγκύκλιο που αναρτήθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «τροποποίηση διατάξεων του Π.Δ. 318/1992(Α΄161) περί αξιολόγησης των ουσιαστικών προσόντων του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και των ν.π.δ.δ.» η κυβέρνηση, υλοποιώντας πλήρως τη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσπαθεί να επιταχύνει τις διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεις μιας σειράς υπηρεσιών όπου χρόνια τώρα οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι ήθελαν να τις αποσπάσουν από τις δομές του Δημοσίου.

Είναι ψέμα αυτό που δηλώνετε από τα κυβερνητικά στελέχη και από τα κόμματα που στηρίζουν τη κυβέρνηση (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ) ότι με την αξιολόγηση το Δημόσιο θα γίνει καλύτερο και ποιοτικότερο. Στόχος είναι ένας, το κράτος να γίνει μικρότερο, ευέλικτο, αυταρχικότερο όπου στο επίκεντρό του δεν θα έχει τις ανάγκες των εργαζομένων – δημοτών αλλά τη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση με την αξιολόγηση επιχειρεί να χειραγωγήσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να τους κρατά σε συνεχή ομηρία, αλλά και να αναδείξει νέα πειθήνια στελέχη πλήρως υπάκουα στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους που έχει συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους της, με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο προχωρά στην αξιολόγηση δομών και εργαζομένων όπου στόχος της είναι να υπάρξει μια δεξαμενή εργαζομένων όπου ανά πάσα ώρα και στιγμή θα τραβάει μερικές χιλιάδες προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της.

Παρότι και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, με έγγραφο αρ. πρωτ. 25063/24-4-204, της έχει ζητήσει την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου και η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) παράταξη του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, με το παρόν έγγραφό της, ζητάει να προχωρήσει άμεσα σε συζήτηση προκειμένου να καταδικαστεί και το πνεύμα αλλά και το γράμμα του νόμου.

Το μέλλον και η ύπαρξη των δημόσιων υπηρεσιών αφορά όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα με το αν δουλεύουν στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα. Είναι ψέμα ότι ο δημόσιοι υπάλληλοι αξιολογούνται για να παρέχουν ποιοτικότερες και καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες, οι εργαζόμενοι ουδέποτε νομοθέτησαν. Αξιολογούνται για τη σειρά της απόλυσής τους και την υπακοή τους στην αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική.

Οι Εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ

Γιώργος Χαλαβαζής

Σπύρος Κωνσταντάς

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet