Ο Γ. Πατούλης στην εκδήλωση του Ομίλου για την UNESCO Β.Π. για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
Κοινωνία

Ο Γ. Πατούλης στην εκδήλωση του Ομίλου για την UNESCO Β.Π. για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Το δικό του μήνυμα για ισότιμη μεταχείριση και προσβασιμότητα όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους έστειλε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης, στην εκδήλωση με θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα στο σύγχρονο κοινωνικό “γίγνεσθαι”» που πραγματοποίησε ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων με την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου.

Με επίκεντρο χορευτικό δρώμενο με τη συμμετοχή ατόμων με κινητικά προβλήματα ο δήμαρχος Γ. Πατούλης, στο μήνυμα χαιρετισμού που απηύθυνε, εστίασε στις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλλουμε ως κοινωνία με τη συμμετοχή και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να εξασφαλιστεί για όλους τους ανθρώπους ισότιμα το αγαθό της προσβασιμότητας.

«Πολιτισμός είναι ο σεβασμός στον άνθρωπο και ισότιμα στα δικαιώματα όλων σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Η δημιουργία πόλεων όπου ισότιμα θα έχουν πρόσβαση όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως χαρακτηριστικών και ιδιαιτεροτήτων, είναι καθολικό χρέος μας. Δεν μας τιμούν οι πόλεις όπου ζούμε σήμερα και δεν μας τιμά εμάς τους ίδιους ως ανθρώπους να μην ενδιαφερόμαστε για να αλλάξουμε αυτή την εικόνα» ανέφερε ο κ. Πατούλης, μεταφέροντας παράλληλα, τη δέσμευση ότι βασική επιδιώξή του από τη θέση του περιφερειάρχη Αττικής, καθώς είναι υποψήφιος, θα είναι η προώθηση των απαραίτητων διαδικασιών για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των πόλεων μας.

Στην εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, ο κ. Πατούλης, συνεχάρη την πρόεδρο του Ομίλου, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, το Δ.Σ του Ομίλου για την εξαιρετική πρωτοβουλία και οργάνωση της βραδιάς, αλλά και τους ομιλητές Φωτεινή Βρύνα, περιφερειακή σύμβουλο Βόρειου Τομέα Αττικής και επικεφαλής Τομέα Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Γιώργο Κορμά, ιατρό, εκπρόσωπο Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Γιάννη Κωστάκη, Παραολυμπιονίκη κολύμβησης και παγκόσμιο πρωταθλητής, Κωνσταντίνο Πάντο, γυναικολόγο και πρόεδρο Κλινικής «Γένεσις», π. Δημήτρη Παπαδάκη, ιερέα και καθηγητή Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης για τις στοχευμένες εισηγήσεις τους. Την εκδήλωση συντόνισαν η δημοσιογράφος Εύα Ντελιδάκη και ο υπεύθυνος Δημοσίων – Διεθνών Σχέσεων του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Νίκος Παπαδάκης.

Παρόντες στη βραδιά ήταν, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, Παναγιώτης Βραχνός, ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Πέτρος Κόνιαρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Σμυρνής, Ελένη Λέκκα, Μιχάλης Ρούσσος, πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, της πολιτικής, του Ομίλου για την UNESCO και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet