Ο Γ. Πατούλης στις γειτονιές του Αμαρουσίου
Κοινωνία

Ο Γ. Πατούλης στις γειτονιές του Αμαρουσίου

Το έργο που υλοποιήθηκε στο Μαρούσι κατά την τριετία 2011 – 2013 ανέπτυξε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και επικεφαλής του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ Γιώργος Πατούλης, ενώπιον κατοίκων σε διάφορες γειτονιές της πόλης και συγκεκριμένα, στο Νέο Μαρούσι, στο κέντρο – Άγιοι Ανάργυροι, στην Αγία Φιλοθέη και στις Εργατικές Κατοικίες στο πλαίσιο συγκεντρώσεων που πραγματοποίησαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού για τις προσεχείς εκλογές της 18ης Μαΐου 2014. Ακούγοντας τα αιτήματα των κατοίκων και απαντώντας στους προβληματισμούς τους, σε όλες τις συναντήσεις που διεξήχθησαν σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, ο δήμαρχος Αμαρουσίου τοποθετήθηκε σχετικά και παρουσίασε το πρόγραμμα και τις προτεραιότητές του για την επόμενη πενταετία.

Νέο Μαρούσι

Σε φιλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη με κατοίκους στη γειτονιά του Νέου Αμαρουσίου με τη συμμετοχή της υποψήφιας με τον συνδυασμό ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ Αθηνάς Λακαρδή-Κρίτζα.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στην Κοκκινιά, όπως, επίσης, στο πάγιο αίτημα για τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκκλησιάς που θα γίνει πράξη το αμέσως προσεχές διάστημα, αλλά και στην προωθούμενη αξιοποίηση χώρου 14 στρεμάτων στην οδό Ειρήνης για την ανάπτυξη ήπιων αθλητικών δραστηριοτήτων.

Απαντώντας σε αιτήματα κατοίκων ο κ. Γ. Πατούλης διευκρίνισε ότι με τη συνεργασία τους θα αναληφθούν πρωτοβουλίες από μέρους του Δήμου για τη διευθέτηση των όποιων προβλημάτων. Όσον αφορά στον δημοτικό φωτισμό, ο δήμαρχος σημείωσε ότι θα βελτιωθεί με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων νέας τεχνολογίας και θα ενισχυθεί σε όποια σημεία κρίνεται ανεπαρκής. Όσον αφορά σε παρεμβάσεις πεζοδρόμησης και έργα ομβρίων στη γειτονιά, ο δήμαρχος Αμαρουσίου απάντησε ότι έχουν δρομολογηθεί ήδη οι απαιτούμενες διαδικασίες για διάφορες περιοχές της πόλης μεταξύ των οποίων και για τη γειτονιά του Νέου Αμαρουσίου. Συγκεκριμένα, μίλησε για τη χρηματοδότη που εξασφαλίστηκε για αντιπλημμυρικά έργα στην πόλη, ενώ όσον αφορά στις αναπλάσεις ανέφερε ότι σύντομα θα ανοίξει ο δρόμος με την επικείμενη τακτοποίηση της περιοχής με την ένταξή της στο σχέδιο πόλης.

Κέντρο – Άγιοι Ανάργυροι

Σε κατοίκους από τους Αγίους Αναργύρους και από το κέντρο του Αμαρουσίου μίλησε ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, παρουσία των υποψηφίων στις προσεχείς εκλογές, αντιδημάρχου Οικονομικών Σπύρου Σταθούλη και προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) Νίκου Κάββαλου.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης ο δήμαρχος παρουσίασε στους συγκεντρωμένους κατοίκους το έργο της διοίκησης στη διάρκεια της παρούσας θητείας και εξέθεσε το πρόγραμμα του συνδυασμού για την επόμενη πενταετία. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στα αντιπλημμυρικά έργα ύψους 3 εκατ. ευρώ που έχουν δρομολογηθεί, έργα που αφορούν και στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο κ. Γ. Πατούλης ζήτησε τη στήριξή τους στις εκλογές του Μαΐου προκειμένου για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου της διοίκησης.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης παρουσίασε τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου και τη συνεπή προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία επτά χρόνια από τη διοίκηση για τον εξορθολογισμό τους ώστε σήμερα ο Δήμος να είναι σε θέση να εμφανίζει ταμειακό πλεόνασμα.

Ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Νίκος Κάββαλος παρουσίασε, με τη σειρά του, την κοινωνική πολιτική του Δήμου σε επίπεδο αρμοδιότητάς του, εστιάζοντας στις ενέργειες για τη στήριξη των νέων οικογενειών του Αμαρουσίου μέσα από την ενίσχυση του δικτύου των δημοτικών παιδικών σταθμών αλλά και την περαιτέρω υποστήριξη των ανθρώπων της Τρίτης ηλικίας.

Αγία Φιλοθέη

Για τις προσπάθειες που έχουν γίνει από μέρους της Διοίκησης επί σειρά ετών και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και θα δώσουν αναπτυξιακή δυναμική στη γειτονιά της Αγίας Φιλοθέης βάζοντας τέλος σε ζητήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους στην καθημερινότητά τους, ενημέρωσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στη συνάντηση που είχε μαζί τους με τη συμμετοχή και της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου με τον συνδυασμό ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ Αθηνάς-Σοφίας Κόλια-Φωτεινού.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την πολύ θετική ανταπόκριση των κατοίκων της Αγίας Φιλοθέης, ο κ. Γ. Πατούλης, αναφερόμενος στο έργο που έχει γίνει από τη διοίκηση στη γειτονιά, επικεντρώθηκε στη διασφάλιση της λειτουργίας του παιδικού σταθμού, στη λειτουργία του ΚΑΠΗ, στη διεκδίκηση με επιτυχή έκβαση, της παραχώρησης από την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου (ΚΕΔ) του οικοπέδου για την κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος όπου θα στεγαστεί το 8ο Γυμνάσιο και 9ο Λύκειο και κλειστό σχολικό γυμναστήριο με στόχο να αποκτήσει, επιτέλους, η Αγία Φιλοθέη σύγχρονες, ασφαλείς και λειτουργικές σχολικές μονάδες. Το έργο, όπως επεσήμανε ο κ. Γ. Πατούλης, βρίσκεται στην τελική ευθεία με την ένταξη για χρηματοδότηση σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα βάσει βιοκλιματικών χαρακτηριστικών.

Ο δήμαρχος ανέλυσε, επίσης, το παραχθέν έργο και το πρόγραμμά του για το Μαρούσι του αύριο και απαντώντας σε θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της γειτονιάς, απάντησε ότι έχουν μπει οι βάσεις για να βγει η Αγία Φιλοθέη από το αδιέξοδό της καθώς μία σειρά από χρονίζοντα προβλήματα όπως αναπλάσεις, διαμόρφωση αθλητικών χώρων, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τακτοποιηθούν με την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος που θα επικυρώνει την ένταξη στο σχέδιο πόλης των περιοχών Διλαβέρι και Αγία Φιλοθέη, ανοίγοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο τον δρόμο για τις απαραίτητες παρεμβάσεις.

Εργατικές Κατοικίες

Το μήνυμα ότι η δημοτική παράταξη ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ είναι κοντά στη γειτονιά των Εργατικών Κατοικιών και των κατοίκων τους, επισημαίνοντας ότι τα επόμενα χρόνια η διοίκηση θα στρέψει ακόμη πιο έντονα το ενδιαφέρον της προς αυτή την κατεύθυνση, έστειλε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, σε συγκέντρωση που είχε με κατοίκους της περιοχής με τη συμμετοχή και της δημοτικής συμβούλου και υποψήφιας με τον συνδυασμό Ελένης Λέκκα-Καλαντζάκη.

Στην επικοινωνία του με τους κατοίκους ο κ. Γ. Πατούλης, επικεντρώθηκε στην έλλειψη ανελκυστήρα στις πολυκατοικίες που αποτελεί ένα σημαντικό καθημερινό πρόβλημα των ενοίκων, αναφέροντας ότι αφού οι προσπάθειες της διοίκησης τα προηγούμενα χρόνια για επιδότηση της τοποθέτησής τους δεν ευοδώθηκε, θα αναλάβει με δικό του κόστος ο Δήμος μέσω του προϋπολογισμού του να δώσει λύση στο χρονίζον αυτό ζήτημα.

Όσον αφορά σε θέματα κοινωνικής μέριμνας, ο δήμαρχος ανέφερε ότι η διοίκηση βρίσκεται σταθερά κοντά σε όποιον έχει ανάγκη και το ίδιο θα συνεχίσει να πράττει και στο μέλλον στηρίζοντας με όποιο διαθέσιμο μέσον κάθε συνάνθρωπό μας που αντιμετωπίζει ουσιαστικό πρόβλημα επιβίωσης.

Τέλος, αναφέρθηκε και το γήπεδο μπάσκετ που διαμόρφωσε και μέσα σε αυτές τις ημέρες θα παραδώσει η διοίκηση στους κατοίκους των Εργατικών Κατοικιών για την αναψυχή και την εξυπηρέτηση των αθλητικών αναγκών της νεολαίας της γειτονιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet