Ο Γ. Πατούλης συζήτησε και… είδε τον κόσμο αλλιώς
Κοινωνία

Ο Γ. Πατούλης συζήτησε και… είδε τον κόσμο αλλιώς

Στην ανοικτή συζήτηση με τίτλο «Δες τον Κόσμο γύρω σου… Αλλιώς», μια πρωτοβουλία των μαθητών των Εκπαιδευτήριων Δούκα σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (ΣΚΕΠ), στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Δαΐς συμμετείχε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Οι μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων, στο πλαίσιο των διαδραστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων συνειδητοποίησης και ευαισθητοποίησης του ΣΚΕΠ, γνώρισαν, προβληματίστηκαν και επιχείρησαν μία βιωματική προσέγγιση στη διαφορετικότητα και επικεντρώνοντας στο θέμα της προσβασιμότητας αναζήτησαν λειτουργικές λύσεις.

Με παραγωγικό συλλογισμό, άριστες τοποθετήσεις, στοχευμένες παρατηρήσεις, σχόλια και ερωτήσεις προσκάλεσαν τους συμμετέχοντες σε έναν γόνιμο διάλογο και έτυχαν ιδιαίτερα θετικής ανταπόκρισης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου για την υιοθέτηση πρακτικών που προωθούν τη βελτίωση και επίλυση των θεμάτων που εντόπισαν οι μαθητές, κατέθεσε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων, αλλά και μοιράστηκε τις προσωπικές του εμπειρίες και ανησυχίες για την επιτακτική ανάγκη συνεργασίας ώστε να επιτευχθεί η αλλαγή νοοτροπίας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Βριλησσίων Ιωάννης Πισιμίσης και ο ψυχίατρος Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Πηνελόπη Γαβρά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet