Ο Δήμος Αμαρουσίου τίμησε την Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη & την Ειρήνη
Κοινωνία

Ο Δήμος Αμαρουσίου τίμησε την Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη & την Ειρήνη

Ο Δήμος Αμαρουσίου, η ΚΕΔΑ (Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου), το Γραφείο Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς, με τη στήριξη του Γραφείου Παιδείας του Δήμου Αμαρουσίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη 2017, διοργάνωσαν στο δημαρχείο Αμαρουσίου μια λαμπρή εκδήλωση τιμώντας παράλληλα την επέτειο της Αναβίωσης των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα στις 6 Απριλίου 1896.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σε παιδιά, από σχολεία του Δήμου, του επιτυχημένου εκπαιδευτικού βιβλίου της συγγραφέως Ιλεάνας Κλοκώνη με τίτλο «Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία… προς όλο τον Κόσμο! Ένα μαγικό ταξίδι!».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα παιδιά, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις Αξίες του Ολυμπισμού που γεννήθηκαν στη χώρα μας και στην Ολυμπιακή μας Ιστορία. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου της ΚΕΔΑ, Νικόλαου Πέππα, και έπειτα η υπεύθυνη Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς, Χριστίνα Γαλανοπούλου, έδωσε τη σκυτάλη στη συγγραφέα για να εμπνεύσει τα παιδιά στον Ολυμπιακό Ύμνο και στην ιστορία του βιβλίου. Τα μικρά παιδιά του Δήμου Αμαρουσίου είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου στον μαγικό κόσμο της Ολυμπιακής μας Ιστορίας και των Αξιών του Ολυμπισμού και του Αθλητισμού και να απαγγείλουν ποιήματα Ολυμπιακών Αξιών.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε από τους διοργανωτές παρουσίαση των σπουδαίων ομιλητών που παρευρέθηκαν και διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο στα παιδιά, οι οποίοι ήταν: ο Χρυσός Ολυμπιονίκης των Συγχρονισμένων Καταδύσεων Νίκος Συρανίδης, η Αργυρή Ολυμπιονίκης στο Άλμα εις ύψος Νίκη Μπακογιάννη και η Ολυμπιονίκης του στίβου στο αγώνισμα του Τριπλούν Όλγα Βασδέκη.

Ο Δήμος Αμαρουσίου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τίμησε το ανωτέρω παιδικό βιβλίο ξεχωρίζοντάς το για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου. Επίσης, η ΚΕΔΑ με το Γραφείο Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς είχαν φροντίσει κάθε παιδί να παραλάβει το βιβλίο, διά χειρός των Ολυμπιονικών.

Ο εορτασμός για την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη-2017 ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων στην παγκόσμια καμπάνια του Διεθνούς Οργανισμού Peace & Sport, White Card, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του πρίγκιπα Αλβέρτου Β΄ του Μονακό, και έχει στόχο να προβάλει τον εορτασμό της ημέρας μέσα από τη χρήση του #whitecard @peaceandsport #IDSDP και να μεταφέρει το μήνυμα της ειρήνης σε όλο τον κόσμο. Έτσι, όλοι κράτησαν ψηλά μια λευκή κάρτα και έστειλαν ηχηρό μήνυμα ειρήνης από την πόλη που αναβίωσαν οι 1οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, την Αθήνα, λέγοντας μικροί και μεγάλη με μια φωνή «ΝΑΙ» στην Παγκόσμια Ειρήνη.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, συνεχάρη τους διοργανωτές για την άριστη επιμέλεια της εκδήλωσης και τόνισε ότι: «Ο Ολυμπισμός, είναι η φιλοσοφία η οποία μέσω της εκπαίδευσης, αποσκοπεί στην καλλιέργεια υγιών ηθικών αξιών, συμβάλλοντας στη διαδικασία ηθικής διαπαιδαγώγησης του σύγχρονου ανθρώπου. Οι αρχές του Ολυμπισμού αποτελούν πολύτιμη πηγή αξιών και ιδανικών τα οποία, μέσω της εκπαίδευσης, αναδεικνύουν την ανθρωπιστική και πολιτιστική αξία του αθλητισμού.

»Συγκεράζοντας τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και την παιδεία, ο Ολυμπισμός προσπαθεί να δημιουργήσει έναν τρόπο ζωής που στηρίζεται στη χαρά της προσπάθειας, την εκπαιδευτική αξία του καλού παραδείγματος και το σεβασμό για οικουμενικές θεμελιώδεις ηθικές αξίες», κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Ο Δήμος Αμαρουσίου με ανακοίνωσή του ευχαριστεί τον πρόεδρο ΚΕΔΑ, Νικόλαο Πέππα, τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Νώντα Γαρδέλη, τους δημοτικούς συμβούλους υπευθύνους για θέματα παιδείας, Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη και Ελένη Βλάχου-Σταματάκη, την πρόεδρο του ΟΚOIΠΑΔΑ, Ελένη Λέκκα, καθώς και τα σχολεία 8ο και 16ο Δημοτικό Αμαρουσίου για την παρουσία τους στην όμορφη εκδήλωση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πολλά αυτόγραφα στα παιδιά από τους Ολυμπιονίκες και τη συγγραφέα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet