Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Μαρούσι
Κοινωνία

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Μαρούσι

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα το Μαρούσι γιόρτασε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, μίας από τις σημαντικότερες επετείους της ελληνικής ιστορίας, τηρώντας όλα τα περιοριστικά μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας από την Covid-19.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για του Ήρωες του Έπους του ’40  άνοιξαν με τη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου και με τη συμμετοχή του δημάρχου Αμαρουσίου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου και παρόντων μελών της διοίκησης, του Δημοτικού Συμβουλίου, του ιερού κλήρου, εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, συλλόγων και φορέων της πόλης και των τοπικών αρχών.

Ακολούθως, ο ιερός κλήρος και το εκκλησίασμα μετέβησαν πεζή στο Μνημείο Ηρώων της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων, με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου κατά την εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας επεσήμανε το νόημα του Έπους του ’40 στη σημερινή δύσκολη πραγματικότητα.

Διαβάστε τον πανηγυρικό του δημάρχου

Ακολούθησε η μαθητική παρέλαση των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, καθώς και των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης, παρουσία πλήθους κόσμου, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων η δημοτική μπάντα παιάνιζε πατριωτικά εμβατήρια.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις, εκ μέρους της διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου παρέστησαν: ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Σμυρνής, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Σπύρος Σταθούλης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Νικολαράκος, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Δημοσίων Σχέσεων, Ρένα Χαλιώτη, η αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ισότητας των Φύλων, Ελένη Λέκκα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Βαγγέλης Κάββαλος, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Κώστας Ρώτας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Νίκος Πέππας, ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Πέτρος Κόνιαρης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Παναγιώτης Σαγρής, ο αντιπρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Κων/ νος Αντωνόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ και εντεταλμένος σύμβουλος Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, η εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού, Φανή Λέκκα. Επίσης ο πρόεδρος του ΝΑΤ και δημοτικός σύμβουλος Κων/νος Τσαγκαρόπουλος, και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Μάντυ Ρώτα, Επαμεινώδας Γαρδέλης, Ηλίας Γιαννακάκος, Κων/νος Βλάχος, Σπύρος Μπόγδανος, Βασίλειος Μπούρας, Κυριακή Κανάρη Νταλή, Ελευθέριος Μαγιάκης.

Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε ο περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Σπυρίδων Ευσταθόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet