Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου: Κυβέρνηση, Δήμος και ΜΜΕ βολεύτηκαν μια χαρά με την «καραντίνα»
Κοινωνία

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου: Κυβέρνηση, Δήμος και ΜΜΕ βολεύτηκαν μια χαρά με την «καραντίνα»

Με ανακοίνωσή της η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου καταγγέλλει κυβέρνησης, ΜΜΕ και Δήμο Αμαρουσίου ότι εκμεταλλεύτηκαν την «καραντίνα» λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, προκειμένου να εξυπηρετήσουν οικονομικά και άλλα συμφέροντά τους.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

Και να που η πρώτη φάση της καραντίνας τελειώνει. Περίπου δύο μήνες κράτησε. Με τις καθημερινές ανακοινώσεις στις 18:00 από τους ειδικούς επιστήμονες στη θέση του εξαφανισμένου υπουργού Υγείας και του εξαφανισμένου προέδρου του ΕΟΔΥ.

Με υπεύθυνη στάση εθελοντικού εγκλεισμού από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας -μάλλον από έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι τόσο υπεύθυνη, όσο ανεύθυνη και τυχοδιωκτική ήταν η στάση της Ν.Δ. ως αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κάθε ζήτημα εθνικής σημασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε συνειδητά να εργαλειοποιήσει τον φόβο της κοινωνίας και τα θύματα της πανδημίας και συνέβαλε στην ειλικρινή πειθαρχία των πολιτών στις οδηγίες, αρνούμενος να λαϊκίσει, παρ’ όλο που τα απειλητικά διαγγέλματα Χαρδαλιά γίνονταν όλο και πιο απωθητικά. 

Με μια κυβέρνηση που μας έδειξε πώς γίνεται η κρίση ευκαιρία χαρίζοντας σε φίλους και ημέτερους εκατοντάδες εκατομμύρια:

  • 41 εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ για να αποσιωπήσουν τις αδυναμίες και τα λάθη της κυβέρνησης και να καλλιεργήσουν ξεδιάντροπα το προφίλ των πετυχημένων και ικανών κυβερνώντων στην πλάτη των φοβισμένων πολιτών.
  • 86 εκατομμύρια ευρώ στα ΚΕΚ με τη μερίδα του λέοντος σε 6 επιχειρηματίες, για κραυγαλέας προχειρότητας προγράμματα επιμόρφωσης των επιστημόνων που ακυρώθηκαν εξαιτίας της μαζικής κατακραυγής.
  • Εκατομμύρια ευρώ προς τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και τις ιδιωτικές ΜΕΘ που ενοικίασε και δεν επίταξε.
  • Όργιο απευθείας αναθέσεων ακόμα και σε εταιρίες που συστήνονται λίγες μέρες πριν την ανάθεση.

Με μια κυβέρνηση που δεν αρκέστηκε να νομοθετεί με ΠΝΠ μόνο για θέματα που έχουν σχέση με την πανδημία, αλλά εκμεταλλεύτηκε την ουσιαστικά κλειστή Βουλή για να νομοθετήσει για την ελαστικοποίηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, τις ανεμπόδιστες επιχειρηματικές δραστηριότητες σε προστατευόμενες περιοχές Natura και να περάσει πολλές προκλητικές φωτογραφικές ρυθμίσεις εξυπηρέτησης εξορύξεων, ξενοδοχείων και αιολικών πάρκων. Νόμος που βρίσκει το σύνολο των περιβαλλοντικών οργανώσεων αντίθετες.

Με μια κυβέρνηση που αδιαφορεί προκλητικά για τους εργαζόμενους του πολιτισμού και του θεάματος, προσβάλλει καθημερινά τους καλλιτέχνες και τους αφήνει στην τύχη τους να λιμοκτονήσουν.

Με μια κυβέρνηση που νομοθετεί για την παιδεία, γρήγορα – γρήγορα, για να προλάβει προτού αρθούν τα μέτρα περί συνωστισμού και να αποφύγει τις μαζικές αντιδράσεις όλου του εκπαιδευτικού κόσμου (δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές, φοιτητές, πανεπιστημιακοί) που δηλώνει αντίθετος.

Έναν νόμο που ευνοεί τα ιδιωτικά ΙΕΚ έναντι των δημόσιων ΕΠΑΛ, που ευνοεί τα φροντιστήρια έναντι του δημόσιου σχολείου το οποίο θέλει ως εξεταστικό κέντρο, με περισσότερα εξεταζόμενα μαθήματα, περισσότερα παιδιά ανά τμήμα και περισσότερους μετεξεταστέους για τον Σεπτέμβριο, βορά στα ιδιαίτερα και τα φροντιστήρια του καλοκαιριού.

Ένα δημόσιο σχολείο που στοχοποιεί εφήβους μαθητές επαναφέροντας την αναχρονιστική αναγραφή της διαγωγής στο απολυτήριο, ώστε να τους συνοδεύει σε όλη τη ζωή τους και «αξιολογεί» τιμωρητικά τους εκπαιδευτικούς, συντασσόμενο με απόλυτη συνέπεια με τη νεοφιλελεύθερη – ακροδεξιά κουλτούρα της Ν.Δ.   

Και τέλος με μια διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, «κατ’ εικόνα και ομοίωση» της κυβέρνησης. Να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, τις επιτροπές και τα διοικητικά συμβούλια των νομικών προσώπων διά περιφοράς, μην κάνοντας χρήση, μέχρι σήμερα, των τεχνολογιών και της δωρεάν πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων που της παραχώρησε η ΚΕΔΕ, βάζοντας τον Δήμο σε έναν ιδιότυπο γύψο.

Μια διοίκηση του Δήμου που εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις συνθήκες πανδημίας και εθελοντικού εγκλεισμού, για να διοικεί χωρίς έλεγχο, μοιράζοντας «δουλίτσες» με απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους κατόχους εταιρειών, όπως π.χ. στην «Ανοδική Services ΕΠΕ» για υπηρεσίες καθαριότητας και στην «Ήφαιστος» για υπηρεσίες φύλαξης, εταιρείες που κατά διαβολική σύμπτωση έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη. 

Μια διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου που δεν διστάζει να «ρυθμίζει» το δάνειο της εποχής Τζανίκου, το οποίο η διοίκηση Πατούλη το άφησε απλήρωτο να διογκωθεί, με τρόπο αρεστό και συμφέρον προς το fund στο οποίο συμμετέχει η Τράπεζα Πειραιώς -και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Το σύστημα εξουσίας που έχουν εδώ και δεκαετίες οικοδομήσει, με την απροκάλυπτη πλέον εργολαβική στήριξη σχεδόν όλων των ΜΜΕ, φαίνεται πως δεν θέλει να χαραμίσει καμιά ευκαιρία για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα σε βάρος όλων μας. Και το μόνο που φοβούνται είναι μήπως αποκτήσουν οι πολίτες λόγο για τους κανόνες του παιχνιδιού.

Καλούμε τους πολίτες του Αμαρουσίου να αντισταθούμε στο ψέμα και την αδικία, να συμπορευτούμε για ζωή με αξιοπρέπεια. Μένουμε όρθιοι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet