Ο Συνήγορος του Πολίτη στον Δήμο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Ο Συνήγορος του Πολίτη στον Δήμο Αμαρουσίου

Με εκπροσώπους του Συνηγόρου του Πολίτη συναντήθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Η συνάντηση αφορούσε στα δικαιώματα του παιδιού και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή επιστημονικού προσωπικού από το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, το Γραφείο Κοινωνικής Στήριξης – Πρόνοιας, τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και εκπροσώπους από όλες τις κοινωνικές δομές του Δήμου.

Εκ μέρους του Συνηγόρου του Πολίτη συμμετείχαν στη συνάντηση η κ. Αλεξάνδρα Μοσχοπούλου, εγκληματολόγος και η κ. Νίκη Μπαφέ, ψυχολόγος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναλύθηκαν θέματα που αφορούσαν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση και διεκπεραίωση των αιτημάτων των ανηλίκων σχετικά με σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, όπως η κάθε μορφής κακοποίηση ενός παιδιού. Επίσης ζητήματα που αφορούν στον σχολικό εκφοβισμό, στην προστασία και στη σωστή διαχείριση των απόρρητων στοιχείων κάθε περίπτωσης, καθώς και στα όρια και στο πλαίσιο συνεργασίας με τη σχολική κοινότητα, πάντοτε λαμβάνοντας υπόψη την υποστήριξη των μαθητών που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα και ζητούν βοήθεια από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Οι εκπρόσωποι του Συνηγόρου του Πολίτη εξέφρασαν στον κ. Γ. Πατούλη την ικανοποίησή τους για την άρτια κατάρτιση του επιστημονικού προσωπικού του Δήμου, καθώς και για το αποτελεσματικό δίκτυο συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί αφενός μεν μεταξύ των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και αφετέρου με τους κρατικούς φορείς που εξειδικεύονται σε θέματα παιδιού.

Οι εκπρόσωποι του Συνηγόρου του Πολίτη επισήμαναν ότι οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή και καλούνται να αντιμετωπίσουν δύσκολα και σύνθετα κοινωνικά προβλήματα που απαιτούν άμεση και σωστή αντιμετώπιση.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, επικροτώντας την πρωτοβουλία των Κοινωνικών Υπηρεσιών για στενότερη συνεργασία, με τον Συνήγορο του Πολίτη, υπογράμμισε:

«Η σημερινή συνάντηση ανάμεσα στους δύο φορείς σηματοδοτεί μία σημαντική συνεργασία, καθώς ο Συνήγορος του Πολίτη ως Ανεξάρτητη Αρχή δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές και προτείνει θεσμικές λύσεις για την προάσπιση εν προκειμένω των δικαιωμάτων του παιδιού, σε μια εποχή που τα παιδιά βάλλονται ιδιαίτερα από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου είναι ανοικτές σε όλους, προκειμένου να προσφέρουν υποστήριξη στα παιδιά που το έχουν ανάγκη».

Εκ μέρους των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου συμμετείχαν οι ψυχολόγοι Φωτεινή Ιωαννίδου, Παναγιώτα Βαγενά, Νίκη Τσιούγκου και Ευανθία Παπαδάκη, καθώς και οι κοινωνικοί λειτουργοί Ελένη Γιαννακοπούλου, Νίκη Ζαφειροπούλου, Ευαγγελία Αθανασίου, Μαρία Κατσάνου, Κυριακή Χάλκου και η διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών Μαρία Κάβουρα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet