Ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων στο επίκεντρο συζήτησης του ΣΤΟ Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμαρουσίου
Κοινωνία

Ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων στο επίκεντρο συζήτησης του ΣΤΟ Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμαρουσίου

Ο συντονισμός και η καλύτερη προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενόψει της έναρξης της φετινής αντιπυρικής περιόδου, συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμαρουσίου, την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν:

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο διοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, κ. Γεώργιος Πετρόπουλος, ο εκπρόσωπος του Α.Τ. Αμαρουσίου, υπαστυνόμος Β’, Αλέξανδρος Χατζηκυριακίδης, ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου Πεντέλης κ. Κων/νος Μούγιος, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, κ. Αναστάσιος Χαχλάκης, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, κ. Βλάσσης Σιώμος, το μέλος του Δ.Σ. του ΙΓΕ κ. Αλέξανδρος Κόκκαλης, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, κ. Στέφανος Τσιπουράκης, ο αντιδήμαρχος σε θέματα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, κ. Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Σπυρίδων Μπόγδανος και η προϊσταμένη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασιλική Σκίτσα.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Αμπατζόγλου τόνισε ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται σε ετοιμότητα και είναι προετοιμασμένος ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, τόσο από πλευράς εξοπλισμού, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. Το δυναμικό των εργαζομένων και των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας θα ενισχυθεί περαιτέρω με νέους εργαζόμενους τρίμηνης διάρκειας για την κάλυψη των αναγκών της αντιπυρικής περιόδου».

Αναφερόμενος στην σημασία της πρόληψης υπογράμμισε ότι «ήδη ο Δήμος Αμαρουσίου έχει ξεκινήσει τον καθαρισμό και τις αποψιλώσεις στους κοινόχρηστους χώρους, ενώ παράλληλα έχουν κληθεί οι ιδιοκτήτες οικοπέδων να προχωρήσουν στον καθαρισμό τους».

Όσον αναφορά στο θέμα της πρόληψης και την αποτροπή δυσάρεστου συμβάντος, ο δήμαρχος Αμαρουσίου επεσήμανε την καθοριστική σημασία που έχει η στενή και αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη μίλησαν για την αυξημένη ετοιμότητα της υπηρεσίας τους και στις ενέργειες που ήδη έχουν προβεί, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, εκφράζοντας τη σταθερή βούλησή τους να συνδράμουν το έργο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet