Ο Σύλλογος Αθμονέων τίμησε το Έπος του ΄40
Κοινωνία

Ο Σύλλογος Αθμονέων τίμησε το Έπος του ΄40

Παρουσία πολιτών, μελών της διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση για το Έπος του ΄40, την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Αθμονέων υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, με την ευκαιρία του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.

Τον χαιρετισμό και τις ευχές του δημάρχου Αμαρουσίου, προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, μετέφερε στους παριστάμενους η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη μαζί με, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «την υπόσχεσή του ότι το Λαογραφικό Μουσείο θα μεταφερθεί στο ιδιόκτητο πλέον νεοκλασικό του Δήμου Αμαρουσίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σουρή και Βασ. Όλγας, μετά το πέρας των επισκευαστικών εργασιών που πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα». «Το σημαντικό αυτό διατηρητέο κτίριο είναι μεγάλης περιβαλλοντικής και ιστορικής αξίας και ένας χώρος αντάξιος του Λαογραφικού Μουσείου Αμαρουσίου που περιλαμβάνει εξαιρετικής αξίας κειμήλια. Με την αμέριστη φροντίδα του δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη και της διοίκησης ένα χρόνιο αίτημα των Μαρουσιωτών σύντομα θα γίνει πραγματικότητα»  σημείωσε η κα Χαλιώτη.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Αθμονέων Ρούλα Μπογδάνου-Καλύβα ευχαρίστησε θερμά τον δήμαρχο Αμαρουσίου για την υποστήριξη του στο έργο του Συλλόγου και εξέφρασε τη μεγάλη συγκίνηση και ικανοποίηση των μελών του για το θέμα της μεταφοράς του Λαογραφικού Μουσείο στο σημαντικό αυτό διατηρητέο κτήριο της πόλης.

Για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και το Έπος του ΄40 μίλησε το μέλος του Συλλόγου Τάνια Γεωργίου-Κοσκόρου, ενώ στη διάρκεια της ομιλίας της οι παριστάμενοι παρακολουθούσαν σκηνές από το μέτωπο της Αλβανίας, με μουσική επένδυση τα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο. Ακολούθως, ερμηνεύτηκαν επετειακά τραγούδια από τη Μαριάννα Σχοινά, σπουδάστρια της Τάξης Μονωδίας της Χριστίνας Σπηλιακοπούλου του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου. Στο πιάνο ήταν ο καθηγητής του Ωδείου Μανώλης Παπαγιάννης. Η βραδιά έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Κουτσουβέλης, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Γεώργιος Ζήκος, Ευθύμιος Τσίγκας, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Νικόλαος Πέππας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Πέτρος Κόνιαρης, Δημήτρης Σμυρνής, Κατερίνα Φραγκάκη, Κατερίνα Ψάλτη και ο πρώην δήμαρχος Αμαρουσίου Χρήστος Βλάχος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet