Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου θα είναι στις 7 Απριλίου στη συγκέντρωση στο ΚΑΤ
Κοινωνία

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου θα είναι στις 7 Απριλίου στη συγκέντρωση στο ΚΑΤ

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου (μέλος της ΟΓΕ) στηρίζει την πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος) στις 7 Απριλίου, ημέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση στο νοσοκομείο ΚΑΤ στις 12μ.μ.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

Διεκδικούμε μαζί μέτρα για την προστασία της υγείας των οικογενειών και των δικαιωμάτων μας!

Απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ:

  • Μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία. Άμεση ενίσχυσή τους με Μέσα Ατομικής Προστασίας, για να μη νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν.
  • Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, των κλινών ΜΕΘ, των διαγνωστικών και εργαστηριακών κέντρων και των ιδιωτών γιατρών.
  • Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες για κατ’ οίκον επισκέψεις που συνδέονται με τα Κέντρα Υγείας.

Δεν κλείνουμε τα μάτια στις αιτίες που απαξιώνουν τις ζωές μας! Η σημερινή τραγική κατάσταση σε όλον τον κόσμο είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που λογαριάζει την προστασία της υγείας και της ανθρώπινης ζωής ως «κόστος».

Μας λένε «μη συνωστίζεστε στα νοσοκομεία», αλλά δεν έχουν εξασφαλίσει τις υποδομές Κέντρων Υγείας για να απευθυνθούμε.

Μας λένε «απευθύνσου στον οικογενειακό γιατρό», αλλά το υποβαθμισμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δεν τον εξασφαλίζει.

Μας λένε «μην κάνετε χρήση φαρμάκων μόνοι σας», ενώ ταυτόχρονα είμαστε υποχρεωμένες μόνες μας να παρακολουθούμε την πορεία της υγείας μας, με ή χωρίς κορωνοϊό.

Μας λένε ότι «εγγυάται για την ασφάλεια των πολιτών». Η αλήθεια είναι ότι χιλιάδες εργαζόμενοι νιώθουν την ανασφάλεια στους χώρους εργασίας κάτω από την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας. Αλλά και οι αυτοαπασχολούμενοι νιώθουν να αυξάνονται τα αδιέξοδα την επόμενη μέρα που θα σφίγγει η θηλιά των χρεών σε εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία.

Σήμερα φαίνεται καθαρά ότι η υγεία των οικογενειών μας είναι ασύμβατη με τους νόμους της αγοράς και του κέρδους. Σήμερα αναδεικνύεται η αξία ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας, σε όλες τις βαθμίδες, σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο, που θα είναι ικανό να προστατεύσει εμάς και τις οικογένειές μας σε κάθε περίσταση.

Προβάλλεται η «συμβολή» μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων με κάποιες δωρεές. Όμως, ο πλούτος από τον οποίο προέρχονται οι «δωρεές» είναι αποτέλεσμα της δικής μας δουλειάς.

Η κυβέρνηση δίνει νέα όπλα στην εργοδοσία για να αυξάνουν την εκμετάλλευσή μας, για να δουλεύουμε πιο εντατικά, χωρίς δικαιώματα. Η τηλεργασία έδειξε ήδη το σκληρό της πρόσωπο, που σημαίνει 24ωρη σκλαβιά. Δεν θα δεχθούμε τη μονιμοποίησή της!

Η επόμενη μέρα ήδη ρίχνει βαριά τη σκιά της. Δεν θα συμβιβαστούμε να πληρώσουμε εμείς και πάλι τα σπασμένα μιας νέας κρίσης! Δεν θα τους αφήσουμε! Δεν συμβιβαζόμαστε να είναι οι ανάγκες μας στο περιθώριο, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε όλοι και όλες σταθερή δουλειά με ικανοποιητικό εισόδημα, να έχουμε ελεύθερο χρόνο και δημόσιες δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας.

Η επόμενη μέρα να μη μας βρει παροπλισμένες και απογοητευμένες! Η επόμενη μέρα να μας βρει δυνατές και μαχητικές! Παίρνουμε θέση στον συλλογικό αγώνα, στην αντεπίθεση για μια ζωή με δικαιώματα!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet