Πάνω από 250 παιδιά στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης στη Βορέειο Βιβλιοθήκη
Κοινωνία

Πάνω από 250 παιδιά στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης στη Βορέειο Βιβλιοθήκη

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 7η συνεχή χρονιά η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας στη Βορέειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου με τίτλο «Αγαπημένα δεδομένα: Παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο», όπως ενημερώνει ο Δήμος.

Στις δράσεις του καλοκαιριού, από 20 Ιουνίου έως 7 Σεπτεμβρίου 2018, περισσότερα από 250 παιδιά, ηλικίας 4-12 ετών, μέτρησαν και κατέγραψαν δεδομένα, τόσο από τον κόσμο του παρελθόντος, όσο και από τον σύγχρονο, ενώ έμαθαν να προστατεύουν τα πολύτιμα προσωπικά δεδομένα τους μέσα στο διαδίκτυο.

Συνολικά, στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης, παιδιά συμμετείχαν σε περισσότερα από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια, τα οποία, υπό τον συντονισμό της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος, εκτυλίχθηκαν σε 148 Βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

Στα εργαστήρια αυτά, οι βιβλιοθήκες μεταμορφώθηκαν σε εργοστάσια δεδομένων. Οι αριθμοί και τα δεδομένα έγιναν αντικείμενο καταγραφών και μετρήσεων από τα παιδιά – ερευνητές, τα οποία καλέστηκαν να παρατηρήσουν στοιχεία της καθημερινότητάς τους, δηλαδή, δεδομένα που αφορούν στις προσωπικές τους συνήθειες, αλλά και πληροφορίες που είναι κρυμμένες στη φύση, στο χώμα, στο νερό, στον κόσμο των μελισσών.

Με τη συμμετοχή τους στη φετινή εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας τα παιδιά πέρα από τη χαρά της δημιουργίας και της κοινωνικοποίησης, είχαν, επίσης, την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη μαγεία των μικρών πραγμάτων που τους περιβάλλουν και τον τρόπο με τον οποίο οι αριθμοί και τα δεδομένα μετατρέπονται σε αφήγηση, εικόνα και εν τέλει ερμηνεία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet