«Πίστη και Νοημοσύνη»: Ομιλία του Ν. Λυγερού στον Ι.Ν. Αγ. Ελευθερίου Αμαρουσίου
Κοινωνία

«Πίστη και Νοημοσύνη»: Ομιλία του Ν. Λυγερού στον Ι.Ν. Αγ. Ελευθερίου Αμαρουσίου

Στο πλαίσιο των δράσεων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ενορίας του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αμαρουσίου, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, στις 6μ.μ., πραγματοποιείται ομιλία στον Ιερό Ναό, με ομιλητή τον κ. Νίκο Λυγερό και θέμα «Νοημοσύνη και Πίστη», όπως μας ενημερώνει ο υπεύθυνος αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Στεφανιδάκης, από το Γραφείο Νεότητας της Ενορίας.

«Η παρουσία σας θα δώσει ιδιαίτερη χαρά στους ιερείς και όλους τους συνεργάτες – καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου μας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μετά το πέρας της ομιλίας θα προσφερθεί κέρασμα στην αίθουσα του Ναού.

Ποιος είναι ο Νίκος Λυγερός

Ο κ. Νίκος Λυγερός είναι Έλληνας μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ, τη στρατηγική και τη γεωπολιτική. Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, την Αστυνομική Ακαδημία, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, τη Σχολή Στρατολογικού. Είναι επίσης διερμηνέας-μεταφραστής στα Γαλλικά δικαστήρια.

Σύμφωνα με βιογραφικό που δημοσιεύει η ιστοσελίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και εργαζόταν ως επιστημονικός συνεργάτης σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα αυτού, «είναι ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford-Binet)» και «ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο».

Στην προσωπική ιστοσελίδα του (http://www.lygeros.org) υπάρχουν πάνω από 19.000 γραπτά κείμενα του ιδίου που περιλαμβάνουν άρθρα πάνω σε θέματα φιλοσοφίας, νοημοσύνης, εκπαίδευσης, μαθηματικών, φυσικής, μυθολογίας, θρησκείας, ιστορίας, αρχαιολογίας, κινηματογράφου, ζωγραφικής, μουσικής, πολιτικής, κοινωνιολογίας, στρατηγικής, management, οικονομίας, καθώς και άλλου είδους κείμενα όπως ποιήματα ή λογοτεχνικά αποσπάσματα, στην ελληνική, γαλλική ή αγγλική γλώσσα, αλλά και πάνω από 2.000 σκίτσα ή πληρέστερα έργα ζωγραφικής, πολλά από τα οποία είναι αναφορές σε έργα των da Vinci,van Gogh, Dali, Picasso, Schiele.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet