Παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Ενημέρωση μαθητών για τον φασισμό
Κοινωνία

Παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Ενημέρωση μαθητών για τον φασισμό

Το παράρτημα Αμαρουσίου Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας προαναγγέλλει επισκέψεις στα σχολεία της πόλης, προκειμένου να ενημερώσει τους μαθητές για το φαινόμενο του φασισμού. Στη σχετική ανακοίνωσή του, που ακολουθεί, καταφέρεται επίσης κατά της παρουσίας της “Χρυσής Αυγής” στο Μαρούσι και κάνει αναδρομή στην ιστορία του φασισμού παγκοσμίως.

Από κανέναν δεν πρέπει να γίνει ανεκτή η παρουσία της Χρυσής Αυγής στην περιοχή μας!!! Είναι φασίστες, απόγονοι του Χίτλερ και των φασιστικών καθεστώτων που αιματοκύλησαν τους λαούς, που είναι υπεύθυνοι για θηριωδίες και εγκλήματα!

Εμείς οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας πολεμήσαμε τους πρόγονούς τους! Το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ και η ΕΠΟΝ υπεράσπισαν το λαό, οργάνωσαν την αντίσταση, πολέμησαν τον κατακτητή, απελευθέρωσαν τη μισή Ελλάδα πριν φύγουν οι Γερμανοί, λειτούργησαν σχολεία, θέατρα και συσσίτια στις ελεύθερες περιοχές, έκαναν ελεύθερες εκλογές. Την ίδια ώρα που οι φασίστες του Μεταξά (πρόγονοι των χρυσαυγιτών) παρέδωσαν τους φυλακισμένους και εξόριστους αγωνιστές στους κατακτητές. Αργότερα στην κατοχή αυτοί οι ίδιοι φόρεσαν τις κουκούλες των χαφιέδων για να καταδίδουν τον αγωνιζόμενο λαό ή έγιναν γερμανοτσολιάδες και υπηρετούσαν στο στρατό κατοχής. Είναι αυτοί οι ίδιοι που στάθηκαν απέναντι στην τρίχρονη εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στο πλευρό του αγγλικού ιμπεριαλισμού.

Θεωρούμε χρέος μας να ενημερώσουμε τους νεότερους ότι, όπως και τότε έτσι και τώρα, οι φασίστες δεν είναι αντισυστημικοί, αλλά το δεξί χέρι του συστήματος. Όπως ο Χίτλερ στηρίχθηκε από μονοπωλιακούς ομίλους των ΗΠΑ, της Αγγλίας, τη Γαλλίας, έτσι και σήμερα οι φασίστες είναι στην υπηρεσία των μονοπωλίων ώστε αυτά να μη χάσουν τα κέρδη τους. Γι΄ αυτό τρομοκρατούν το λαό και του λένε ψέματα για τις αιτίες των δεινών του, συσκοτίζουν τις ευθύνες της Ε.Ε., δε διστάζουν να επιτεθούν ευθέως σε αυτούς που αγωνίζονται, για να μη σηκώσει κεφάλι ο λαός!

Ο ελληνικός λαός τότε έδωσε έναν τιτάνιο αγώνα, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, και νίκησε το φασισμό! Το ίδιο πρέπει να κάνει και τώρα! Να οργανωθεί στα σωματεία του και τις λαϊκές επιτροπές, να απομονώσει τους φασίστες παντού! Να μην μπορούν να σταθούν σε καμιά γειτονιά, σε κανένα χώρο δουλειάς, σε κανένα σχολείο.

Θεωρούμε και δικό μας χρέος και ευθύνη να συμβάλουμε στην αποκάλυψη της ιστορικής αλήθειας για το φασισμό. Στα πλαίσια αυτά το παράρτημα Αμαρουσίου Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας θα οργανώσει το επόμενο διάστημα επισκέψεις στα σχολεία του Αμαρουσίου για να μιλήσει στους μαθητές για το φασισμό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΔΗΜ.ΡΑΛΛΗ 12-ΜΑΡΟΥΣΙ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet