Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ. Παιδείας για την παράλληλη στήριξη μαθητών με ειδικές ανάγκες
Κοινωνία

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ. Παιδείας για την παράλληλη στήριξη μαθητών με ειδικές ανάγκες

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διαρρέει, με προφορική οδηγία,  ότι δεν χρειάζεται το παιδί με ειδικές ανάγκες να έχει έναν εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης και σχεδιάζει δύο εκπαιδευτικοί σε κάθε σχολείο να σηκώσουν όλο το ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και να «τρέχουν από τάξη σε τάξη, καλύπτοντας όπως – όπως τις ειδικές ανάγκες των μαθητών όσοι κι αν είναι αυτοί, παραβιάζοντας ολόκληρη τη νομοθεσία και φυσικά την επιστήμη και τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα», όπως αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου.

Ο ίδιος προσθέτει ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας και τηλεκπαίδευσης οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη για ομαλή ενσωμάτωση και ενεργή συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η οποιαδήποτε περικοπή στον τομέα της ειδικής αγωγής σε παράλληλες στηρίξεις – τμήματα ένταξης, ΕΕΠ & ΕΒΠ θα σημάνει μια ακόμη υποβάθμιση στις δημόσιες σχολικές δομές, όπως σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί.

Στο πλαίσιο αυτό καλεί σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ, την Πέμπτη 26/8, στις 10:30, όλους τους αναπληρωτές συναδέλφους, Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. & ΕΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, Ομοσπονδία, Ενώσεις και συλλόγους γονέων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet