Παρέμβαση Λα.Συ. για την Υπηρεσία Καθαριότητας Παιδ. Σταθμών και τη ΔΕΗ
Κοινωνία

Παρέμβαση Λα.Συ. για την Υπηρεσία Καθαριότητας Παιδ. Σταθμών και τη ΔΕΗ

Ψήφισμα κατά της πώλησης μονάδων της ΔΕΗ κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου.

Παράλληλα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης κάνουν λόγο για «ιδιωτικοποίηση» της υπηρεσίας καθαρισμού των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, λόγω πρόσληψης επτά εργαζομένων μέσω εργολάβου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της παράταξης σημειώνεται:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου την 5/4/2017 οι κομμουνιστές σύμβουλοι εκλεγμένοι με τη ΛΑ.ΣΥ. αποκάλυψαν την αντεργατική απόφαση της δημοτικής Αρχής να προσλάβει μέσω εργολάβου επτά εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας.

Μετά από επανειλημμένες ερωτήσεις σε τρεις συνεδριάσεις και παρά την προσπάθεια της δημοτικής Αρχής Πατούλη να κρατήσει κρυφή τη μεθόδευσή της για να προλάβει αντιδράσεις, αποκαλύφθηκε η ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαρισμού των παιδικών σταθμών. Για μια τόση σοβαρή απόφαση οι «αυτοδιοικητικοί» παράγοντες της πλειοψηφίας επιχείρησαν να παρακάμψουν το Δημοτικό Συμβούλιο, κρυμμένοι πίσω από την απόφαση του Δ.Σ. του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, στο οποίο συμμετέχουν και οι δημοτικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στο Μαρούσι.

Μια ακόμη εξέλιξη που δείχνει τη στρατηγική σύμπλευση δημοτικής αρχής Πατούλη και παρατάξεων Μαγιάκη και Βλάχου, στο τσάκισμα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα και μισθούς, που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργατικών οικογενειών.

Στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο καταθέσαμε ψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ψήφισμα που έγινε δεκτό από το Δ.Σ., με  διαφωνία του επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι!

Άραγε πόσες μάσκες έχουν ακόμη να πέσουν;

Στη συζήτηση που προηγήθηκε, ο κομμουνιστής δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Φωτόπουλος αναφέρθηκε στα νέα δεινά για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, που θα συνοδεύουν τη συμφωνία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το κουαρτέτο. Η παραπέρα μείωση  μισθών και συντάξεων, η απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων, το τσάκισμα των όποιων συνδικαλιστικών ελευθεριών έχουν απομείνει, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και όχι μόνο. Όλα για την ανάκαμψη του κεφαλαίου.

Αυτές είναι οι «βέλτιστες πρακτικές» και το «κεκτημένο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όταν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ανησυχούν για την καθυστέρηση του 4ου μνημονίου, οι εργαζόμενοι να ανησυχούν για τη ζωή τους.

Καμιά ανάθεση σε νέους σωτήρες, το ίδιο βάρβαρους με τους προηγούμενους.

Η καπιταλιστική βαρβαρότητα, με ή χωρίς μνημόνια δεν έχει τέλος αν δεν την ανατρέψει η οργανωμένη πάλη της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.

Ευρωπαϊκή Ένωση, καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζονται. Με τη μαζική συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή, στις 18:30, στην Ομόνοια μπορούμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης, κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στα νέα μέτρα που απεργάζονται. Μήνυμα αντεπίθεσης στον δρόμο της ανατροπής του απάνθρωπου, εκμεταλλευτικού συστήματος.

Ψήφισμα

Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την ολοκληρωτική παράδοση της ηλεκτρικής ενέργειας στο κεφάλαιο.

Κερδισμένοι θα βγουν για άλλη μια φορά οι ενεργειακοί όμιλοι και τα μονοπώλια της μεγάλης κατανάλωσης βιομηχανικού ρεύματος, ενώ οι εργαζόμενοι του κλάδου και οι λαϊκές οικογένειες θα υποστούν νέες απώλειες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι συνένοχη όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις οι πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που όλα τα προηγούμενα χρόνια έστρωναν το έδαφος στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, υιοθετώντας τη λογική του μικρότερου κακού. Έχουν αποδεχτεί την ενέργεια ως εμπόρευμα παζαρεύοντας μόνο το αντίτιμο της αγοραπωλησίας προβάλλοντας ως φύλλο συκής τη θέση, το πλειοψηφικό πακέτο να μείνει στο κράτος καπιταλιστή.

Τώρα έπεσε και αυτό, η κυβέρνηση προχωρά σε συμφωνία που προβλέπει πώληση εργοστασίων της ΔΕΗ, αποθεμάτων λιγνίτη ακόμα και υδροηλεκτρικών έργων με τη διαδικασία να ξεκινά το επόμενο φθινόπωρο. Ως το τέλος του χρόνου προβλέπεται να γίνει ο καθορισμός των μονάδων που θα πουληθούν μέσα στο 2018.

Προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι μιλώντας για ενεργειακούς συνεταιρισμούς καλλιεργώντας αυταπάτες οτι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση μέσα στη ζούγκλα της απελευθερωμένης αγοράς.

Η μόνη φιλολαϊκή διέξοδος είναι ο κεντρικός σχεδιασμός, με την  Ενέργεια-κοινωνικό αγαθό, μέσα από έναν ενιαίο φορέα Ενέργειας, με κριτήριο παραγωγής, μεταφοράς, διανομής, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και όχι το επιχειρηματικό κέρδος. Διέξοδος που συνδέεται άρρηκτα με την πάλη για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την απελευθέρωση της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτούν από κοινού η Ε.Ε., το ΔΝΤ και η αστική τάξη  της χώρας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet