Παρεμβάσεις σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του Αμαρουσίου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς
Κοινωνία

Παρεμβάσεις σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του Αμαρουσίου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Σε σειρά παρεμβάσεων στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία προχώρησε η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Αμαρουσίου, με σκοπό, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, τον εξωραϊσμό, τη βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας της φιλοξενίας και της σχολικής διαδικασίας. Οι παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από τον Μάιο έως τον Αύγουστο του 2018 βάσει των αναγκών κάθε σχολικής μονάδας, σε μία προσπάθεια του Δήμου και εφέτος τα νήπια, οι μαθητές και οι μαθήτριες που φοιτούν στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης να ξεκινήσουν τη σχολική τους χρονιά σε περιβάλλοντα ασφαλή και ευπρεπή.

Αναλυτικά, οι εργασίες που η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αμαρουσίου αποπεράτωσε κατά το προηγούμενο διάστημα έχουν ως εξής:

  • Αποξήλωση πλακών από αύλειο χώρο και γέμισμα με οπλισμένο σκυρόδεμα με πλέγμα και αποξήλωση παλαιών κρηνών και εγκατάσταση νέων στο 6ο Δημοτικό Σχολείο.
  • Επιπλέον εργασίες αποκατάστασης στεγανοποίησης τοιχίου στο 2ο Νηπιαγωγείο.
  • Συμπληρωματικές σιδηρουργικές εργασίες σχετικά με την πόρτα του παλαιού κυλικείου και την πρόσθετη περίφραξη του 3ου – 11ου Δημοτικού Σχολείου.
  • Ελαιοχρωματισμός των σχολικών χώρων του 1ου, 3ου – 11ου, 4ου, 5ου, 7ου, 9ου, 10ου, 13ου, 15ου και 18ου Δημοτικού Σχολείου.
  • Επισκευή – αντικατάσταση οργάνων παιδικής χαράς στο Ειδικό Νηπιαγωγείο.
  • Εργασίες για τη βελτίωση και συμπλήρωση υγρομόνωσης δώματος στο 10ο Δημοτικό.
  • Τοποθέτηση διχτύου σκίασης, τραπεζιών – πάγκων και επισκευή ακρυλικού γηπέδου στο 9ο Νηπιαγωγείο.
  • Εργασίες ξύλινης κατασκευής αναρριχώμενων φυτών και επισκευή και συντήρηση καθιστικών στοιχείων στο 9ο Δημοτικό.
  • Αντικατάσταση ακρυλικού γηπέδου και γραμμογράφηση γηπέδου βόλεϊ και στίβου στο 6ο Δημοτικό.
  • Προμήθεια και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας στο Ειδικό Δημοτικό και Ειδικό Νηπιαγωγείο.

Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αναφορικά με τον βαθμό ετοιμότητας των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων της πόλης για να υποδεχτούν τους μαθητές τους και σε επίπεδο αρμοδιότητας του Δήμου, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σταθερά κάθε χρόνο, με βάση τις ανάγκες κάθε σχολικής μονάδας και σε συνεργασία και με τις διευθύνσεις των σχολείων, ως Δήμος, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, πράττουμε το καλύτερο δυνατόν για τα παιδιά μας, ισότιμα, και με ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά της ειδικής αγωγής ώστε μαζί με το εκπαιδευτικό προσωπικό να μπορούν να απολαμβάνουν ένα ευπρεπές, καθαρό, υγιεινό και ασφαλές σχολικό περιβάλλον συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο θετικά στην εκπαιδευτική διαδικασία. Κόντρα στην παθογένεια της κυβέρνησης με πλημμελή χρήματα για τα σχολεία μας, επιστρατεύουμε όλες μας τις δυνάμεις και λειτουργώντας σε ένα δύσκαμπτο περιβάλλον, καταφέρνουμε να εξασφαλίσουμε τους απαραίτητους πόρους για να δρομολογούμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις των σχολείων μας. Θέλουμε σχολεία ασφαλή και τους προαύλιους χώρους τους ασφαλείς και ανοικτούς, στη διάθεση των νέων της πόλης μας και μετά το πέρας της σχολικής βάρδιας για άθληση και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η εξασφάλιση προσωπικού για φύλαξη των σχολικών μονάδων. Θέλουμε μαθητές υγιείς για αυτό και εφαρμόζουμε και θα εντείνουμε περαιτέρω τα προγράμματα πρόληψης της παιδικής υγείας και τους εμβολιασμούς στα σχολεία μας. Θέλουμε μαθητές ανοικτούς στη γνώση και στην πληροφορία για αυτό και ενδιαφέρον μας είναι να δημιουργήσουμε σχολικές βιβλιοθήκες και γέφυρες διασύνδεσης με τη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη και άλλα ιδρύματα. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε επενδύσει σε μία στενή συνεργασία με τους δασκάλους, και θα συνεχίσουμε να την ενθαρρύνουμε με γνώμονα πάντα το συμφέρον των παιδιών, την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της πόλης μας, μία καλή και δημιουργική νέα σχολική χρονιά για όλους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet