Πιάστηκαν τρία άτομα που εμπλέκονται στον εμπρησμό περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ. στο ΟΑΚΑ
Κοινωνία

Πιάστηκαν τρία άτομα που εμπλέκονται στον εμπρησμό περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ. στο ΟΑΚΑ

Στην εξιχνίαση ενός ακραίου περιστατικού αθλητικής βίας, του εμπρησμού περιπολικού οχήματος, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, στο γήπεδο του ΟΑΚΑ στο Μαρούσι, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι τη συγκεκριμένη ημέρα διεξαγόταν η ποδοσφαιρική συνάντηση, μεταξύ των ομάδων «AEK – Ολυμπιακός». Κατά τις 20:30, περίπου 30 άτομα, που βγήκαν από τη θύρα των οργανωμένων οπαδών της γηπεδούχου ομάδας, εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά περιπολικού του οικείου Αστυνομικού Τμήματος, θέτοντας σε προφανή κίνδυνο τους αστυνομικούς που επέβαιναν ως πλήρωμα στο περιπολικό, όπως αναφέρει ο διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την ώρα που το περιπολικό κινείτο στον εξωτερικό περίβολο της αθλητικής εγκατάστασης, με τους δράστες να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες τύπου full-face και κράνη μηχανής.

Στο περιστατικό επενέβησαν αστυνομικοί της ΥΑΤ (Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης), οι οποίοι δέχθηκαν και αυτοί σφοδρές επιθέσεις με ρίψεις μολότοφ, φωτοβολίδων χειρός, πετρών και άλλων αντικειμένων, προτού οι δράστες διαφύγουν προς τις θύρες του γηπέδου.

Το υπηρεσιακό αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ λόγω της υψηλής θερμοκρασίας από την καύση του προκλήθηκαν φθορές σε τρία παρακείμενα οχήματα ιδιωτών.

Στο σημείο του περιστατικού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ως πειστήρια, ενεργοποιημένο καπνογόνο, τέσσερις ενεργοποιημένες φωτοβολίδες χειρός και υπολείμματα μολότοφ, με δύο στόμια γυάλινων μπουκαλιών στο ένα εκ των οποίων είχε προσαρμοστεί πανί εμποτισμένο με καύσιμη ύλη.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανάλαβε η αρμόδια Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία, σε σύντομο χρονικό διάστηκα, προχώρησε στην ταυτοποίηση και τον εντοπισμό τριών από τους δράστες που συμμετείχαν στην επίθεση.

Πρόκειται για δύο Έλληνες και έναν ανήλικο αλλοδαπό, οι οποίοι το βράδυ της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου 2020 προσήχθησαν από το στάδιο ΟΑΚΑ και κατά την εξέτασή τους αποδέχτηκαν τις πράξεις τους. Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες τους, όπου στην οικία του αλλοδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πλαστικά μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, έξι κροτίδες, φωτοβολίδα χειρός, αναδιπλούμενο μαχαίρι, αυτοκόλλητο με επιγραφή και κουκούλα τύπου full face.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη για την κατοχή των παραπάνω αντικειμένων και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων δραστών συνεχίζονται.

Πηγή στοιχείων: Ελληνική Αστυνομία

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet