Πιστοί πυροφύλακες του Συγγρού οι πρόσκοποι
Κοινωνία

Πιστοί πυροφύλακες του Συγγρού οι πρόσκοποι

Την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Τοπικής Εφορείας Προσκόπων Αμαρουσίου Μελισσίων για το έτος 2014, ολοκληρώθηκε η πυροφύλαξη του Κτήματος Συγγρού. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του τοπικού εφόρου Νίκου Μπόγδανου, επρόκειτο για μία πολύ σημαντική κοινωνική προσφορά μέσα από την οποία απέδειξε για άλλη μία φορά πόσο ευαισθητοποιημένος είναι ο προσκοπισμός σε ό,τι αφορά το περιβάλλον.

Η δραστηριότητα έγινε με τη βοήθεια του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών και του Δήμου Αμαρουσίου. Υλοποιήθηκε σύμφωνα με τον «φάκελο» που κατατέθηκε από τον Απρίλιο του 2014 στους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς, οι οποίοι και αποδέχθηκαν την εθελοντική προσφορά του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Η πυροφύλαξη διήρκεσε 1/7 – 31/7 και συμμετείχαν σ’ αυτή 57 άτομα, τα οποία εκτελούσαν εθελοντικές βάρδιες στο πυροφυλάκιο του Κτήματος Συγγρού από τις 19.30 – 23.30.

ΚΑι η σχετική ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής: Η Τοπική Εφορεία Προσκόπων Αμαρουσίου Μελισσίων ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία τούς:

1. Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη
2. Το ΝΠΔΔ Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών κ. Μπαλοτή
3. Παλαιούς προσκόπους Αμαρουσίου.
4. 1ο Σύστημα Προσκόπων Ψυχικού (μέλη ΕΚΣ).
5. 1ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Μελισσίων (βαθμοφόρους).
6. 2ο Σύστημα Προσκόπων Αμαρουσίου (βαθμοφόρους, ανιχνευτές, μέλη ΕΚΣ).
7. 1ο Σύστημα Προσκόπων Αμαρουσίου (βαθμοφόρους, ανιχνευτές).γ
8. Συνδυασμό «Μαρούσι σε Δράση».
9. ΟΝΝΕΔ Αμαρουσίου και ειδικότερα τον δημοτικό σύμβουλο κ. Θανάση Βλαχοπιώτη.
10. 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου (βαθμοφόροι).

Η Τοπική Εφορεία Προσκόπων Αμαρουσίου Μελισσίων ευχαριστεί ιδιαιτέρως την ομάδα εργασίας που επί τρεις μήνες οργάνωσε- υλοποίησε την πυροφύλαξη με αποτέλεσμα όλες τις ημέρες του Ιουλίου να υπάρχουν μέλη μας κάθε μέρα από τις 20.00-24.00 .

Την ομάδα εργασίας την αποτελούσαν οι εξής παλαιοί πρόσκοποι Αμαρουσίου – φίλοι του προσκοπισμού Αμαρουσίου:

1. Γιώργος Αφεντούλης
2. Τάσος Ρήγας
3. Αλέκος Μπόττας
4. Κακαμπάκος Βασίλης

Η Τοπική Εφορεία Προσκόπων Αμαρουσίου Μελισσίων προτίθεται να οργανώσει και υλοποιήσει πυροφύλαξη στο Κτήμα Συγγρού όλους τους καλοκαιρινούς μήνες του 2015, αφού προηγουμένως καταφέρει να κινητοποιήσει περισσότερους φορείς της ευρύτερης περιοχής (Αμαρουσίου, Κηφισιάς κ.ά).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet