Πιστοποίηση Δήμου Αμαρουσίου με ISO για το μοντέλο διοίκησής του
Κοινωνία

Πιστοποίηση Δήμου Αμαρουσίου με ISO για το μοντέλο διοίκησής του

Με το Σύστημα Ποιότητας ISO 9001:2015 πιστοποιήθηκε επίσημα ο Δήμος Αμαρουσίου για τη διαχείριση ποιότητας στο μοντέλο διοίκησής του, αφού επιθεωρήθηκε από εξωτερικό φορέα Πιστοποίησης.

Η διοίκηση του Δήμου σημειώνε σχετικά:

«Για δεύτερη συνεχή χρονιά, απέδειξε ότι παρέχει με συνέπεια και αξιοπιστία ποιοτικές υπηρεσίες, ενώ καταγράφεται η βελτίωση της ευαισθητοποίησης των εργαζομένων στη διαχείριση ποιότητας, η μείωση του παραγωγικού κόστους, λόγω βελτιστοποίησης της διαχείρισης των πόρων και του χρόνου και η αύξηση της ικανοποίησης και της εμπιστοσύνης των πολιτών.

»Το Αυτοτελές Γραφείο Διαχείρισης Ποιότητας του Δήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με όλες τις Διευθύνσεις, τα Τμήματα και τα Αυτοτελή Γραφεία ενσωμάτωσαν τους στόχους ποιότητας στις επιχειρησιακές διεργασίες τους, καθόρισαν επιθυμούμενα αποτελέσματα ποιότητας, τεκμηρίωσαν τη συμβατότητα της πολιτικής ποιότητας και της στρατηγικής κατεύθυνσης του Δήμου με τις καθημερινές παρεχόμενες υπηρεσίες και διεργασίες που εφαρμόζουν, εντόπισαν και παρακολούθησαν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του Δήμου και ανασκόπησαν τα αποτελέσματα με τη διοίκησή του.

»Στη συνέχεια, οι Υπηρεσίες επιθεωρήθηκαν εσωτερικά και προετοιμάστηκαν από το Γραφείο Διαχείρισης Ποιότητας και την Ομάδα Ποιότητας, όσον αφορά στις διαδικασίες ποιότητας που εφαρμόζουν για την πιστοποίησή τους από Εξωτερικό Ανεξάρτητο Φορέα Πιστοποίησης».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στην νέα πιστοποίηση του Δήμου Αμαρουσίου δήλωσε:

«Με διαφάνεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον πολίτη, συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών μας.

»Ήδη, έχει ξεκινήσει η επεξεργασία για την εφαρμογή του Περιβαλλοντικού Συστήματος Ποιότητας ISO 14001 από το Αυτοτελές Γραφείο Ποιότητας, με στόχο τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στους τομείς: της καθημερινότητας των εργαζόμενων, της διαχείρισης αποβλήτων, της ανακύκλωσης, της μείωσης του θορύβου και της εξοικονόμησης ενέργειας.

»Το Μαρούσι, πόλη πρότυπο, προσαρμόζεται απόλυτα στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής, μέσα από ένα ολοκληρωμένο και εξειδικευμένο σύστημα Διοίκησης Ποιότητας».

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Αμαρουσίου πιστοποιήθηκε και φέτος με το Πρότυπο Διαχειριστικής Επάρκειας ΕΛΟΤ 1429 για τη διαχείριση έργων και υπηρεσιών, κλείνοντας  την ομάδα των Προτύπων Διαχείρισης Ποιότητας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, είναι ο πρώτος φορέας του Δημοσίου που έχει ξεκινήσει την επεξεργασία του ISO 27001 για την επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων, ώστε να συμμορφωθεί απόλυτα με τον Κανονισμό GDPR της Ε.Ε. για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet