Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου «Οτζαλάν – Η παράδοση ενός συμμάχου»
Κοινωνία

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου «Οτζαλάν – Η παράδοση ενός συμμάχου»

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου και παρουσία του δημάρχου, Γιώργου Πατούλη, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του αρχιπλοιάρχου Αντώνη Ναξάκη με τίτλο «Οτζαλάν – Η παράδοση ενός συμμάχου».

Στο σύγγραμμα καταγράφονται, σύμφωνα με τον συγγραφέα, όλες οι συγκλονιστικές μαρτυρίες, τα επίσημα και ανεπίσημα έγγραφα, οι άνωθεν κυβερνητικές εντολές, που φέρνουν στο φως την πραγματική εικόνα των γεγονότων.

Στο καλωσόρισμα που απηύθυνε ο δήμαρχος Αμαρουσίου προς τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση συνεχάρη τον συγγραφέα του βιβλίου κ. Ναξάκη για, όπως σημείωσε, «την εμπεριστατωμένη ανάλυση και καταγραφή που μεταφέρουν τον αναγνώστη στην πρώτη γραμμή των γεγονότων».
Αναφερόμενος δε στη σπουδαιότητα του βιβλίου τόνισε: «Την ιστορία μας πρέπει να τη γνωρίζουμε, ιδιαίτερα οι νέοι μας, ώστε να μην επαναλαμβάνονται τα λάθη του παρελθόντος», ενώ παραλληλίζοντας τη σημερινή προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας με τα συμβάντα στα Ίμια, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι: «η συνεχής υποχώρηση της Ελλάδος ενθαρρύνει την Τουρκία να προχωρεί σε νέες προκλητικές ενέργειες, τόσο στο Αιγαίο και στη Θράκη, όσο και στην Κύπρο».

Παίρνοντας τον λόγο ο συγγραφέας Αντώνης  Ναξάκης σημείωσε:

«Συνέταξα το χρονικό που έχετε στα χέρια σας, περιγράφοντας μία ακόμη εθνική ντροπή, της παράδοσης ενός συμμάχου στους εχθρούς του, που είναι και δικοί μας εχθροί, την Τουρκία.

»Σκοπός αυτού του ταξιδιού πίσω στον χρόνο είναι η ενημέρωση της νέας γενιάς της Ελλάδος που έρχεται, έτσι ώστε οι νέοι και οι νέες μας να μην δουν ξανά τέτοιες εικόνες εθνικής υποχώρησης και ταπείνωσης να αποθανατίζονται.

»Κλείνω αυτή την αναδρομή, με την ευχή και την ελπίδα να δούμε την ελληνική σημαία να ανεμίζει ξανά στις βραχονησίδες των τριών ηρώων. Έτσι πρέπει να μετονομασθούν τα Ίμια προς τιμήν του Χριστόδουλου Καραθανάση, του Παναγιώτη Βλαχάκου και του Έκτορα Γιαλοψού που θυσιάστηκαν εκεί».

Για το βιβλίο μίλησαν, επίσης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής ΑΝ.ΕΛ. Β΄ Πειραιώς, Δημήτρης Καμμένος, ο βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας, τ. πρύτανης ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Φορτσάκης, ο καθηγητής Γεωπολιτικής ΕΚΠΑ, Ιωάννης Θ. Μάζης, ο αντιναύαρχος ε.α., επίτιμος αρχηγός Στόλου, διευθυντής Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη», Κωνσταντίνος Ι. Μαζαράκης-Αινιάν, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η διδάκτωρ Ιστορίας Οξφόρδης Μ. Βρετανίας και πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού ARCADIA, Κατερίνα Παλιού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων ηρώων στα Ίμια και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του κόμματος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο πρέσβης της Ελλάδος στην Κένυα επί εποχής Οτζαλάν, Γιώργος Κωστούλας, και η τότε σύζυγος του πεσόντα ήρωα υποπλοιάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, Ειρήνη Ζωγραφάκη. Επίσης, παρευρέθηκαν οι δήμαρχοι Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, και Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος.

Εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων, Ρένα Χαλιώτη, ενώ παρέστησαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Επαμεινώνδας Γαρδέλης και Κωνσταντίνος Ρώτας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Σμυρνής και Πέτρος Κόνιαρης, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet