Πλήθος κόσμου στην περιφορά του Επιταφίου στο Μαρούσι
Κοινωνία

Πλήθος κόσμου στην περιφορά του Επιταφίου στο Μαρούσι

Σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής ευλάβειας και κατάνυξης, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, μέλη της διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος πιστών παρακολούθησαν την κορύφωση του Θείου Δράματος με την προσδοκία της Αναστάσεως.

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής ο δήμαρχος παρέστη στην τελετή της Αποκαθήλωσης, στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενώ αργότερα παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου.

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, ο κ. Πατούλης, με την οικογένεια του και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ακολούθησε την Περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Ναού. Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Επιτάφιος του Μητροπολιτικού Ναού συναντήθηκε στην πλατεία Κασταλίας  με τους Επιταφίους  των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου και Αγίων Αναργύρων. Τις ψαλμωδίες των εγκωμίων συνόδευαν οι πένθιμοι ύμνοι της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου.

Ανήμερα τη Μεγάλη Παρασκευή, όπως ορίζει η παράδοση, ο δήμαρχος Αμαρουσίου είχε συμμετάσχει στην Περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Κοιμητήριο Αμαρουσίου. Στην Περιφορά του Επιταφίου συμμετείχαν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet