Πλήθος κόσμου στο φεστιβάλ «All About Cats» στο Μαρούσι
Κοινωνία

Πλήθος κόσμου στο φεστιβάλ «All About Cats» στο Μαρούσι

«Αγαπάμε να ζούμε με τις γάτες μας». Αυτό ήταν το σύνθημα του διαδραστικού φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο Helexpo Maroussi υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και που ήταν αφιερωμένο στην αγάπη για τις γάτες, σε ένα φεστιβάλ, που είχε σχεδιαστεί με μοναδικό γνώμονα να φέρει τους πάντες κάτω από την ίδια στέγη: γάτες και κηδεμόνες.

Στον χώρο του φεστιβάλ βρέθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος χαιρετίζοντας το φεστιβάλ, συνεχάρη του διοργανωτές και ιδιαίτερα τον κ. Γουλιέλμο, που είχε την επιμέλεια, και τόνισε ότι:

«Η εν λόγω εκδήλωση προάγει τα φιλοζωικά αισθήματα και βελτιώνει τις συνθήκες ζωής των τετράποδων φίλων μας».

»Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι δίπλα σε κάθε τέτοια πρωτοβουλία που συνδυάζει την γνώση με τους προβληματισμούς της οικογένειας για αυτού του είδους τη συμβίωση. 

»Παράλληλα, ενδιαφερόμαστε για τα αδέσποτα καθώς στον Δήμο μας υπάρχει πρόγραμμα αδέσποτων ζώων από το 2007 που υλοποιείται με επιτυχία, συνεισφέροντας στην γενικότερη αντιμετώπιση του προγράμματος και στους όμορους δήμους, πάντα μέσα στα πλαίσια που ορίζει η νομοθεσία και ακόμα περισσότερο με την ευαισθησία που αρμόζει στο θέμα».

Όσοι παρευρέθηκαν στο φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να συλλέξουν πληροφορίες, να δουν νέα προϊόντα διατροφής και να συζητήσουν με ειδικούς για τις εξειδικευμένες διατροφικές ανάγκες της γάτας, να ανακαλύψουν υπηρεσίες, οι οποίες μπορεί να την κάνουν χαρούμενη, να δοκιμάσουν προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για αυτές, ενώ συμμετείχαν σε «Cativities», δραστηριότητες με επίκεντρο τη συμβίωση με τις γάτες. Όπως ενημερώνουν οι διοργανωτές: «Η γάτα μας δείχνει καθημερινά πόσο μας αγαπάει με μικρές ή μεγάλες επιδείξεις τρυφερότητας. Ένας ελάχιστος τρόπος για να ανταποδώσουμε την τρυφερότητά της αυτή είναι να βελτιώσουμε την καθημερινότητά της. Η φροντίδα ενός γατιού μπορεί να είναι συναρπαστική, αλλά αποτελεί μια εξόχως σημαντική πρόκληση που απαιτεί γνώσεις. Ο κηδεμόνας της θα πρέπει να μεριμνήσει για την υγεία της, την κοινωνικοποίηση και την εκπαίδευσή της».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, η αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Ειρήνη-Μαρία Χαλιώτη και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καρλαύτης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet