Ποιες φιλανθρωπικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Αμαρουσίου κατά την περίοδο των Χριστουγέννων
Κοινωνία

Ποιες φιλανθρωπικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Αμαρουσίου κατά την περίοδο των Χριστουγέννων

Με επιτυχία στέφθηκαν όλες οι ειδικές φιλανθρωπικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν και στηρίχτηκαν από τον Δήμο Αμαρουσίου, στο πλαίσιο του εθελοντισμού και της προσφοράς στον συνάνθρωπο, με τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Θεόδωρο Αμπατζόγλου να εκφράζει την αμέριστη ικανοποίησή του που οι Μαρουσιώτες πολίτες, σύλλογοι και εταιρείες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και στήριξαν με τις δράσεις τους κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Οι δράσεις εθελοντισμού και προσφοράς που πραγματοποιήθηκαν είναι οι εξής:

  • Δράση του Δήμου Αμαρουσίου και του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για τη συγκέντρωση χριστουγεννιάτικων δώρων για τα παιδιά της πόλης. Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, στο δημαρχείο. Προσήλθαν δεκάδες πολίτες προσφέροντας παιχνίδια, βιβλία και άλλα δώρα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
  • Φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ μεταξύ της ομάδας του Δήμου Αμαρουσίου και της ομάδας των Παλαίμαχων του Γυμναστικού Συλλόγου Αμαρουσίου που διεξήχθη την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου. Συγκεκριμένα αντί εισιτηρίου στην είσοδο συλλέγονταν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.
  • Επίσης, την ίδια ημέρα το πρωί, στην πλατεία ΗΣΑΠ Αμαρουσίου  πραγματοποιήθηκε χριστουγεννιάτικη αγορά από το 3o Σύστημα Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου, με χειροτεχνίες των μικρών προσκόπων, καθώς και εργαστήρι αερομοντελισμού για τα παιδιά της πόλης.
  • Τέλος ο Δήμος Αμαρουσίου μέσω του Φόρουμ Νέων και της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΚΕΔΑ) συνδιοργάνωσαν με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης και το Σύλλογο «Δώσε Ζωή» λαχειοφόρο αγορά που ολοκληρώθηκε με κλήρωση την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 στην πλατεία Ευτέρπης (ΗΣΑΠ). Η λαχειοφόρος πραγματοποιήθηκε με σκοπό την παροχή βοήθειας στο «Σικιαρίδειο» Ίδρυμα.
  • Κατά τη διάρκεια των εορτών πολλοί ιδιώτες, Σύλλογοι της πόλης και εταιρείες που έχουν έδρα το Μαρούσι προσέφεραν είδη πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για τους ευάλωτους πολίτες.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου, δήλωσε σχετικά: «Τώρα παρά ποτέ η κοινωνία μας έχει ανάγκη το μεγαλείο του εθελοντισμού και της αλληλοβοήθειας. Εκεί που οι άνθρωποι ενώνουν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη ενός κοινού καλού σκοπού. Ως δημοτική αρχή είμαστε περήφανοι που βλέπουμε την κοινωνική αλληλεγγύη να χαρακτηρίζει τους Μαρουσιώτες πολίτες, συλλόγους και εταιρείες οι οποίες μεταφέρουν έτσι ένα μήνυμα ζωής και ισορροπίας το οποίο πρέπει να χαρακτηρίζει την ανθρώπινη οντότητα μέσα σε μία ευνομούμενη κοινωνία. Θέλω να ευχαριστήσω, τέλος, τον πρόεδρο του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Πέτρο Κόνιαρη και τον εντεταλμένο σύμβουλο Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς, Γιάννη Ιωαννίδη, για τη συμβολή τους στην προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet