Προβλήματα στεγανότητας στο παράρτημα του 10ου Νηπιαγωγείου – Τι ρωτά το Ενωμένο Μαρούσι
Κοινωνία

Προβλήματα στεγανότητας στο παράρτημα του 10ου Νηπιαγωγείου – Τι ρωτά το Ενωμένο Μαρούσι

Με αφορμή τα προβλήματα στη στεγάνωση της οροφής σε μία τάξη διδασκαλίας στο παράρτημα του 10ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου, που διαπιστώθηκαν τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πέτρος Κούκουζας και Κυριακή Κανάρη από την παράταξη Ενωμένο Μαρούσι έθεσαν στη χθεσινή (3/2) συνεδρίαση του Δ.Σ. σχετικό ερώτημα.

Μάλιστα, αναφέρουν ότι «σύμφωνα με την απάντηση η οποία δόθηκε από τη δημοτική αρχή έχουν καταγραφεί οι εργασίες που πρέπει να γίνουν και ο ανάδοχος του έργου ανέλαβε την υποχρέωση να τις εκτελέσει, όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν. Η δημοτική αρχή εμμέσως αναγνώρισε τη κακοτεχνία του έργου, το οποίο παραδόθηκε μόλις πριν από έναν χρόνο και την ευθύνη που έχει ο εργολάβος. Αναμένουμε τις εργασίες αποκατάστασης σε άμεσο χρόνο ώστε τα παιδιά να ξαναγυρίσουν με ασφάλεια στην τάξη τους».

Συγκεκριμένα, οι δημοτικοί σύμβουλοι σημειώνουν:

«Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου το πρωί διαπιστώθηκαν έντονα προβλήματα στη στεγάνωση της οροφής σε μία τάξη διδασκαλίας στο παράρτημα του 10ου Νηπιαγωγείου της οδού Ιερού Λόχου 3. Η κατάσταση ήταν τέτοια που κατέστησε αδύνατη και επικίνδυνη τη χρήση της αίθουσας γι΄αυτό και τα νήπια μεταφέρθηκαν σε αίθουσα η οποία προοριζόταν για το ολοήμερο.

Όπως πληροφορηθήκαμε οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου προχώρησαν άμεσα σε αυτοψία διαπιστώνοντας το οξύ πρόβλημα που καθιστά την τάξη μη λειτουργική. Όπως γνωρίζουμε η τάξη αυτή παραδόθηκε προς χρήση πριν από έναν χρόνο από την ανάδοχο εταιρία η οποία κλήθηκε με απ’ ευθείας ανάθεση να υλοποιήσει το έργο με τίτλο “Εργασίες Εγκατάστασης για την Εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Εκπαίδευσης”. Μάλιστα, διαβεβαιώσατε ότι πράξατε το “βέλτιστο” όσον αφορά τους χώρους επέκτασης (παραρτήματα) της προσχολικής εκπαίδευσης και δημοσιεύσατε φωτογραφικό υλικό (με την παρουσία μελών της διοίκησης) από το εν λόγω Νηπιαγωγείο ως απόδειξη της πληρότητας του έργου.

Καθώς όλοι και όλες μας αντιλαμβανόμαστε ότι οι απαραίτητες εργασίες που αποσκοπούν στην αποκατάσταση της λειτουργικότητας της τάξης είναι στην αποκλειστική ευθύνη της εταιρίας υλοποίησης του έργου και οφείλουν να έχουν το χαρακτήρα του επείγοντος. Ερωτάται η διοίκηση:

  • Ποιο το χρονοδιάγραμμα των άμεσων εργασιών αποκατάστασης της στεγανότητας και της λειτουργικότητας της τάξης;
  • Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η διοίκηση ώστε η εργολήπτρια εταιρία να αναλάβει πλήρως το κόστος των απαραίτητων εργασιών καθώς είναι αυταπόδεικτο πως το πρόβλημα που δημιουργήθηκε οφείλεται σε κακοτεχνία κατασκευής;».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet