“Προβληματικοί” τίτλοι σπουδών περίπου 40 υπαλλήλων του Δήμου
Κοινωνία

“Προβληματικοί” τίτλοι σπουδών περίπου 40 υπαλλήλων του Δήμου

“Λαβράκι” έβγαλε η ερώτηση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι Πέτρος Κούκουζας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 15 Ιουλίου 2014.

Ειδικότερα, ο σύμβουλος της μειοψηφίας, απευθυνόμενος στον γενικό γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλη Χρηστάκη κι αναφερόμενος στη διαδικασία επανελέγχου των συμβάσεων εργαζομένων (περιλαμβάνει και τον έλεγχο των πιστοποιητικών σπουδών κ.λπ., που έχουν προσκομίσει οι υπάλληλοι) ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία σε διάφορους Δήμους, ρώτησε εάν υπάρχει αντίστοιχη διαδικασία στον Δήμο Αμαρουσίου και τι αποτελέσματα έχει φέρει μέχρι σήμερα.

Ο κ. Μ. Χρηστάκης επιβεβαίωσε ότι όντως υπάρχει σε εξέλιξη τέτοιος έλεγχος, ο οποίος ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου από τη Διοικητική Υπηρεσία, ο οποίος -λόγω του φόρτου εργασίας που υπάρχει, αλλά και του μεγάλου αριθμού υπαλλήλων- θα διαρκέσει για περίπου ένα δίμηνο ακόμη. Πρόσθεσε δε, ότι όπου εντοπίζονται προβλήματα με τα έγγραφα που έχουν καταθέσει οι υπάλληλοι, οι τελευταίοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις και στην περίπτωση που αυτές δεν είναι πειστικές, προχωρούν οι διαδικασίες ανάκλησης των συγκεκριμένων συμβάσεων.

Παρά τις απαντήσεις του γενικού γραμματέα, ο κ. Π. Κούκουζας επανήλθε στο ερώτημά του, ζητώντας να μάθει εάν υπάρχουν κάποια πρώτα συμπεράσματα από τον μέχρι σήμερα έλεγχο και ποια είναι αυτά. Στο ερώτημά του ο κ. Μ. Χρηστάκης απάντησε ότι όντως έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις πλαστών τίτλων σπουδών και άλλων πιστοποιητικών, το ποσοστό των οποίων πάντως κινείται κάτω από τον μέσο όρο του 10% που εντοπίζεται γενικώς στο σύνολο των δήμων όπου διενεργείται ανάλογος έλεγχος.

Ωστόσο, έχοντας αναφέρει προηγουμένως ότι ο αριθμός των υπαλλήλων του Δήμου Αμαρουσίου, των οποίων ελέγχονται οι συμβάσεις, ανέρχεται στους 507, εάν υποθέσουμε ότι έχουν εντοπιστεί πτυχία – “μαϊμού” σε ένα ποσοστό 8%, μιλάμε για περίπου 40 περιπτώσεις υπαλλήλων!

Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον, όταν θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος, να μάθουμε πόσοι είναι τελικά οι υπάλληλοι που προσελήφθησαν με χρήση πλαστών εγγράφων, σε ποιες θέσεις υπηρετούν και -κυρίως- ποια περίοδο προσελήφθησαν και ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι να ελέγξουν τα έγγραφα που είχαν προσκομίσει. Γιατί, φανταζόμαστε, πως όταν για απλούστερες περιπτώσεις συναλλαγής με τους πολίτες ο Δήμος ζητά συγκεκριμένα έγγραφα που να πιστοποιούν όσα ο συναλλασσόμενος αναφέρει, κάτι αντίστοιχο (και σαφώς αυστηρότερο σε ελεγκτικό επίπεδο) θα προβλέπεται και για τις διαδικασίες των προσλήψεων.

Κατά τα μέσα Σεπτεμβρίου (οπότε, με βάση τα λεγόμενα του κ. Μ. Χρηστάκη, θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος) τα νεότερα…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet