Πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων Δήμου Αμαρουσίου: 85 στειρώσεις σε 2 μήνες – 170 από την αρχή του έτους
Κοινωνία

Πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων Δήμου Αμαρουσίου: 85 στειρώσεις σε 2 μήνες – 170 από την αρχή του έτους

Με μεγάλη επιτυχία εξελίσσεται το νέο πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου για τις δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων, το οποίο εφαρμόζεται με συγκεκριμένη περιοδικότητα σε όλες τις γειτονιές της πόλης, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

Ειδικότερα, σε μόλις 2 μήνες εφαρμογής του προγράμματος έχουν πραγματοποιηθεί 85 στειρώσεις, ενώ συνολικά 170 από την αρχή του έτους.

Η δημοτική αρχή σημειώνει ότι ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου συγχαίρει τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς Γιάννη Ιωαννίδη, όπως και τον υπεύθυνο του προγράμματος Νικόλα Τακτικό για την οργάνωση και επιμέλεια αυτής της τόσο σημαντικής δράσης που συμβάλλει καθοριστικά στο σύνολο των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής για την ευζωία των αδέσποτων ζώων αλλά και τον δραστικό περιορισμό του πληθυσμού τους στην πόλη (κυρίως των γατών, μέσω των στειρώσεων). Παράλληλα επιτυγχάνεται ευταξία και καθαριότητα στους κοινόχρηστους χώρους.

Επιπλέον υπενθυμίζεται πως η αρμόδια πενταμελής επιτροπή του Δήμου Αμαρουσίου για την προστασία των αδέσποτων ζώων, σε συνεργασία με τα φιλοζωϊκά σωματεία, εθελοντές και τους συμβεβλημένους κτηνιάτρους της πόλης, διαχειρίζεται καθημερινά θέματα όπως περιστατικά άρρωστων, κακοποιημένων ή τραυματισμένων αδέσποτων ζώων (150 περιστατικά το 2022), υιοθεσιών (34 υιοθεσίες το 2022) και σίτισης.

Περισσότερες πληροφορίες: 2132038349-354, [email protected] 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet