Πρόταση Συλλόγου Κατοίκων Πολυδρόσου στον Δήμο Αμαρουσίου για καθορισμό νέου χώρου διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς
Κοινωνία

Πρόταση Συλλόγου Κατοίκων Πολυδρόσου στον Δήμο Αμαρουσίου για καθορισμό νέου χώρου διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς

Τον καθορισμό νέου χώρου διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς της πόλης προτείνει ο Σύλλογος Κατοίκων Πολυδρόσου στον Δήμο Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος αναφέρει:

«Aξιότιμε δήμαρχε, Θ. Αμπατζόγλου. Αρκετοί συμπολίτες μας έθεσαν υπόψη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς. Όπως γνωρίζετε οι χώροι που πραγματοποιείται μέχρι σήμερα εναλλάξ η λαϊκή αγορά Πολυδρόσου, ημέρα Σάββατο, είναι οι οδοί Ροδοδάφνης, Ακακιών και Κριεζή, ενώ από την πανδημία και μετά πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε δύο εξ αυτών αντί ενός. Αυτή η πρακτική ακολουθείται από τον Δήμο για δύο δεκαετίες και επιβαρύνει μονομερώς συγκεκριμένες ιδιοκτησίες στο Πολύδροσο.

Για τον λόγο αυτό το Δ.Σ. του Συλλόγου κατέθεσε πρόταση για ψήφιση στη γενική συνέλευση του Συλλόγου στις 6 Οκτωβρίου 2021 η οποία έγινε αποδεκτή και υπερψηφίστηκε από τα μέλη μας.

Εκτιμάται και προτείνεται ως καταλληλότερο τμήμα για τη διεξαγωγή της λαϊκής το τμήμα της οδού Καψαλά από Εθνάρχου Μακαρίου μέχρι Κων. Καραμανλή, καθώς είναι το μόνο που είναι σχεδόν πλήρως απαλλαγμένο από κατοικίες.

Παράλληλα, ένα ισχυρό επιχείρημα θα μπορεί να αποτελέσει η δυνατότητα χρήσης της Κων. Καραμανλή τα Σάββατα για στάθμευση τόσο των φορτηγών των παραγωγών και εμπόρων, όσο και για στάθμευση των Ι.Χ. των πελατών, καθώς στην Καραμανλή ο χώρος στάθμευσης παρά την οδό είναι άπλετος τα Σάββατα.

Ακόμα καλύτερο μάλιστα θα ήταν αν ο Δήμος προχωρούσε και σε οριοθέτηση τμήματος των παρά την οδό θέσεων για αποκλειστική στάθμευση των φορτηγών. Με τη μετατόπιση της λαϊκής θα αποκατασταθεί
οριστικά και η συγκοινωνιακή κανονικότητα της γραμμής 402.

Φρονούμε ότι αφού εξετάσετε αυτή μας την πρόταση θα πρέπει να την υλοποιήσετε, έστω και για μία δοκιμαστική περίοδο ενός έτους, ούτως ώστε να διαπιστωθεί και εν τοις πράγμασι η ορθότητά της».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet