Πρώτη διανομή του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ στον Δήμο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Πρώτη διανομή του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ στον Δήμο Αμαρουσίου

Με τις οδηγίες του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου έλαβε χώρα στις 6, 7 και 8 Μαΐου 2020 η πρώτη διανομή του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ στον Δήμο Αμαρουσίου, ο οποίος είναι επικεφαλής της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Βορείου Τομέα Αττικής, για 336 ωφελούμενες οικογένειες. Την ευθύνη εκτέλεσης του προγράμματος είχε ο ΟΚΟΙΠΑΔΑ (Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου), υπό το συντονισμό του προέδρου του, Πέτρου Κόνιαρη.

Η συγκεκριμένη διανομή επισιτιστικής βοήθειας, σηματοδοτεί την έναρξη της Νέας Πράξης με τίτλο «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018 – 2019» στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το ΤΕΒΑ/FEAD 2014 – 2020».

Η Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Βορείου Τομέα Αττικής αποτελείται από τους Δήμους Αμαρουσίου (επικεφαλής), Μεταμόρφωσης, Πεντέλης, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Παπάγου – Χολαργού και Φιλοθέης – Ψυχικού.

Ο Δήμος Αμαρουσίου, ως επικεφαλής της σύμπραξης Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αττικής, προγραμματίζει για τα επόμενα έτη την προμήθεια και διανομή τροφίμων, όπως κρέας, πουλερικά, αμυλούχα προϊόντα, γαλακτοκομικά προϊόντα, είδη οπωροπωλείου, είδη παντοπωλείου και ειδών βασικής υλικής συνδρομής, όπως και είδη οικιακού καθαρισμού και είδη προσωπικής υγιεινής.  Επιπλέον, προβλέπεται παροχή συνοδευτικών μέτρων με στόχο την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, τα οποία σχεδιάζονται και υλοποιούνται σύμφωνα με τις ανάγκες των δικαιούχων.

Ωφελούμενοι των δράσεων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» (ΕΒΥΣ) του ΤΕΒΑ είναι άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και επιλέγονται σύμφωνα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Ο κ. Αμπατζόγλου, ο οποίος ήταν παρών κατά τις διαδικασίες της διανομής επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ, δήλωσε:

«Ο Δήμος μας ως επικεφαλής της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αττικής, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση χρηματοδοτικών πηγών, όπως του ΤΕΒΑ που βασίζεται σε ευρωπαϊκούς πόρους. Το ΤΕΒΑ είναι ένα ακόμη εργαλείο στη διάθεσή μας με σκοπό τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Συγχαίρω τις υπηρεσίες του Δήμου μας και τους εθελοντές για την άριστη εκτέλεση και αυτής της τόσο σημαντικής διαδικασίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet