Π. Κούκουζας: Ο κ. Πατούλης από την αρχή ήταν αντίθετος με τη νομοθέτηση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής
Κοινωνία

Π. Κούκουζας: Ο κ. Πατούλης από την αρχή ήταν αντίθετος με τη νομοθέτηση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής

«Ο κ. Πατούλης από την αρχή ήταν αντίθετος με τη νομοθέτηση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής» τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Πέτρος Κούκουζας.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Κούκουζας σημειώνει:

Καμία έκπληξη δεν προκλήθηκε από την επιστολή του κ. Πατούλη προς τον υπουργό Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, με την οποία ζήτησε την αναστολή, για δεύτερη σχολική χρονιά, της εφαρμογής του νόμου για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή στο Μαρούσι, αλλάζοντας αμέσως μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές τη στάση του.

Όλοι θυμόμαστε ότι η τριμερής επιτροπή του Δήμου μας για την εφαρμογή του νόμου, στην οποία συμμετείχε ο κ. Πατούλης, είχε αποφασίσει ΟΜΟΦΩΝΑ, τον Νοέμβριο του 2018, την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής για το σχολικό έτος 2019-2020.

Όμως στην πραγματικότητα ο κ. Πατούλης ήταν από την αρχή αντίθετος στη νομοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να μην εφαρμοστεί.

Επί δικής του δημαρχίας δεν κτίστηκε στο Μαρούσι ούτε ένα σχολείο από το 2011 μέχρι σήμερα! Επί δικής του δημαρχίας συγχωνεύτηκαν το 9ο και 17ο Δημοτικό Σχολείο και συστεγάστηκαν το 8ο και το 18ο Νηπιαγωγεία!

Επί δικής του δημαρχίας τα νηπιαγωγεία της πόλης συστεγάζονται ή συνυπάρχουν με δημοτικά με πάρα πολλά προβλήματα και κινδύνους για τα μικρά παιδιά (5ο Δημοτικό με 13ο Νηπιαγωγείο & 16ο Δημοτικό με 10ο Νηπιαγωγείο)!

Ο κ. Πατούλης γνωρίζει πως μετά τη νομοθέτηση της υποχρεωτικότητας της δίχρονης προσχολικής αγωγής και τη σύμφωνη γνώμη του στην τριμερή επιτροπή για να εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο του 2019 και στο Μαρούσι, όφειλε, ως διοίκηση του Δήμου, να γνωστοποιήσει στις ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. (Κτιριακές Υποδομές) χώρους όπου μπορούν να τοποθετηθούν οι αίθουσες νηπιαγωγείων που λείπουν, ώστε σε κάθε τμήμα να φοιτούν κατά μέγιστο 22 νήπια. Οι αίθουσες αυτές θα μπορούσαν να τοποθετηθούν από τις ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.  είτε σε δημοτικά οικόπεδα, είτε σε ενοικιαζόμενα κτήρια ή οικόπεδα από τον Δήμο.

Ο κ. Πατούλης καθώς και η κ. Λέκκα, ως πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, δεν έκαναν τίποτα από τα παραπάνω!

Ούτε δρομολόγησαν εδώ και πάνω από έναν χρόνο, που είναι γνωστή η νομοθεσία για την υποχρεωτικότητα της δίχρονης προσχολικής αγωγής, την απαλλοτρίωση οικοπέδων που έχουν δεσμευτεί για την κατασκευή σχολείων.

Ο κ. Πατούλης και η κ. Λέκκα δεν λειτουργούν ως αυτοδιοικητικοί, αλλά ως κομματικά φερέφωνα της Ν.Δ. που ελπίζουν στη μελλοντική κατάργηση του νόμου.

Η αλαζονεία τους και η δογματική υπεράσπιση των ιδεοληψιών τους, για τη συρρίκνωση του δημοσίου, οδηγούν στη μεγιστοποίηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα στην πόλη μας. 

Η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή που αποτελεί πάγιο και δίκαιο αίτημα τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας (εκπαιδευτικών σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία) όσο και του γονεϊκού κινήματος, είναι παιδαγωγικά αναγκαία για την ποιοτικότερη διαμόρφωση του χαρακτήρα των νηπίων.

Η νομοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, είναι μια τομή στην εκπαιδευτική διαδικασία, που είμαι βέβαιος πως θα προσφέρει στην αναμόρφωση και εξέλιξη του παιδαγωγικού μας συστήματος χωρίς να παραβλέπω την ανάγκη τόσο για τις σωστές υλικοτεχνικές υποδομές, όσο και για τη  συνεχή εκπαίδευση και προσφορά των εκπαιδευτικών λειτουργών, στη διδασκαλία και στη βιωματική εκπαίδευση των νηπίων με τις αρχές της αλληλεγγύης και της αποδοχής του διαφορετικού, του σεβασμού και της κριτικής σκέψης.

Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στον Δήμο μας να αξιοποιήσει τους 11 βρεφονηπιακούς σταθμούς, στην κατεύθυνση της φιλοξενίας περισσότερων βρεφών, βοηθώντας περισσότερο τις οικογένειες της νέας γενιάς να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας.

Ελπίζω πως ο υπουργός δεν θα υποκύψει στις προκλητικές πιέσεις του κ. Πατούλη για την αναβολή της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

Τα αποτελέσματα του νομοθετήματος θα τα εισπράξουμε είτε ως γονείς είτε ως παππούδες και γιαγιάδες τα επόμενα χρόνια και σε λίγα χρόνια θα θεωρείται κοινωνικό κεκτημένο.

Παρόμοιες τομές στην ελληνική κοινωνία είναι που ενισχύουν τους πυλώνες στους οποίους βασίζεται το μέλλον και δημιουργούνται οι βάσεις μιας καλύτερης κοινωνίας που οραματιζόμαστε.

Ελπίζω πως τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι γονείς των νηπίων, εκτιμούν ως θετικό το μέτρο της δημόσιας δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και θα το υπερασπιστούν με όλους τους τρόπους.      

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet