Π. Κούκουζας: Τεράστια η ευθύνη της διοίκησης και του δήμαρχου Αμαρουσίου για τα τεκταινόμενα στο δάσος Συγγρού
Κοινωνία

Π. Κούκουζας: Τεράστια η ευθύνη της διοίκησης και του δήμαρχου Αμαρουσίου για τα τεκταινόμενα στο δάσος Συγγρού

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου της 10ης Ιουνίου 2020 ο δημοτικός σύμβουλος, μέλος της παράταξης Ενωμένο Μαρούσι, Πέτρος Κούκουζας κατέθεσε, όπως γνωστοποιεί, ερώτηση σχετικά με την «επιχειρούμενη από το Δ.Σ. του ΙΓΕ εμπορευματοποίηση του άτυπου χώρου στάθμευσης στην είσοδο του δάσους Συγγρού από τη Λεωφόρο Κηφισίας».

Όπως σημειώνει ο κ. Κούκουζας «ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και μέλος του Δ.Σ. του ΙΓΕ, Στέφανος Τσιπουράκης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου της 10ης Ιουνίου 2020, απαντώντας στην ερώτησή μου δήλωσε ότι το ΙΓΕ έχει οικονομικά χρέη, από την προηγούμενη διοίκηση προς την ΕΥΔΑΠ (η πραγματικότητα είναι πως αυτό το χρέος προς την ΕΥΔΑΠ αφορά διαρροή σε αγωγό της ΕΥΔΑΠ που περνά από το δάσος Συγγρού, συσσωρεύεται πάνω από 10 χρόνια και καμία διοίκηση του ΙΓΕ μέχρι σήμερα δεν το έχει αποδεχτεί) και θα κάνει ότι μπορεί για να ενισχύσει τα οικονομικά δεδομένα του», ενώ προσθέτει ότι «για το θέμα της μίσθωσης του χώρου στάθμευσης δήλωσε ότι ο νομικός του ΙΓΕ του είπε πως είναι απόλυτα νόμιμη ενέργεια και θα προχωρήσουν».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσής του ο δημοτικός σύμβουλος αναφέρει ότι «στην ίδια συνεδρίαση ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου αρκέστηκε να δηλώσει πως το ΙΓΕ είναι αυτοδιοίκητο και ότι ο Δήμος Αμαρουσίου δεν
έχει κανέναν λόγο στη διοίκησή του».

Κατόπιν αυτών ο κ. Κούκουζας παρατηρεί τα εξής:

  1. Δεν είναι καθόλου σύννομη η παραχώρηση σε ιδιώτη του χώρου στάθμευσης σύμφωνα με το κληροδότημα και επί πλέον εκτιμώ πως δεν μπορεί να εκδοθεί άδεια από την Υ.ΔΟΜ. (πολεοδομία) Αμαρουσίου ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία (Υπουργείο) για τέτοιου είδους χρήση εντός του δάσους Συγγρού.
  2. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου αρκετές φορές στο παρελθόν, όποτε εκτιμούσε πως το δάσος κινδύνευε από ενέργειες της διοίκησής του ή του υπουργείου, έχει εκδώσει ομόφωνα ψηφίσματα για την προστασία του. Το ίδιο θα έπρεπε να πράξει και τώρα και όχι να καλύπτεται πίσω από το αυτοδιοίκητο του ΙΓΕ.
  3. Το γεγονός πως ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου και το μέλος του Δ.Σ. του ΙΓΕ είναι το ίδιο πρόσωπο, το οποίο δηλώνει τα παραπάνω σημαίνει πως εκφράζει και τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου όσο ο κ. δήμαρχος δεν εκφράζει διαφορετική θέση! Η ευθύνη της δημοτικής αρχής Αμαρουσίου και προσωπικά του κ. δήμαρχου είναι τεράστια!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet