“Ρήγμα” μεταξύ εργαζομένων για τις ιδιωτικοποιήσεις στο Μαρούσι
Κοινωνία

“Ρήγμα” μεταξύ εργαζομένων για τις ιδιωτικοποιήσεις στο Μαρούσι

“Ρήγμα” μεταξύ της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων και της παράταξης της ΔΑΣ φαίνεται να δημιουργείται εξαιτίας των υπό εξέλιξη ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών υπηρεσιών, χωρίζοντας στα δύο τους εργαζόμενους στον Δήμο Αμαρουσίου.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων καταγγέλλει τον πρόεδρο του Σωματείου και την παράταξη της ΔΑΣ για τη στάση που κράτησαν στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, κατηγορώντας τους ότι προσπαθούν να μετατρέψουν το Σωματείο σε “καπετανάτο” τους.

Από την πλευρά της, η ΔΑΣ κατηγορεί την Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση για “ανυπαρξία” στους αγώνες των εργαζομένων και της χρεώνει ότι επιχειρεί να “σπείρει τη διχόνοια” στο Σωματείο, ακολουθώντας “αυριανίστικες” τακτικές.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις των δύο παρατάξεων:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου
“Προσπαθούν να μετατρέψουν το Σωματείο σε… καπετανάτο”

Η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου καταγγέλλει τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου μας και την παράταξη της ΔΑΣ για τη στάση που κρατούν απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, όπως αυτό των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών του Δήμου μας, βάζοντας υπεράνω όλων το κομματικό και παραταξιακό τους συμφέρον.

Γίνεται ξεκάθαρο ότι ο πρόεδρος του Σωματείου, ο οποίος είναι και πρόεδρος στο Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής δημοτικής παράταξης στον Δήμο Πεντέλης, εκλεγμένο μέλος του υπηρεσιακού συμβουλίου και μέλος της διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΕ, λειτουργεί ως εκπρόσωπος της παράταξης και του κόμματος που υπηρετεί και όχι ως πρόεδρος όλων των εργαζομένων.

Οι τακτικισμοί του προέδρου και της πλειοψηφικής ηγεσίας του Σωματείου, να αποκρύπτουν από τους εργαζόμενους και από το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο την ΠΟΕ-ΟΤΑ τους σχεδιασμούς της δημοτικής Αρχής για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, θέτει σε κίνδυνο το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων αλλά και τη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου.

Θα περιμέναμε από την παράταξη της ΔΑΣ να έχει αλλάξει τακτική μετά την εξέλιξη που είχαμε στις 24 Ιούλη, στην επιχειρούμενη από τη δημοτική Αρχή ιδιωτικοποίηση του οδοκαθαρισμού και την αποτροπή του, μετά από τη δυναμική παρέμβαση τόσο του Σωματείου, όσο όμως και από την παρέμβαση κλιμακίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ που παρευρέθηκε, κατόπιν ενημέρωσης δική μας και όχι του προέδρου, ως όφειλε.

Αντίθετα όμως η ΔΑΣ συνεχίζει την ίδια τακτική να κρατάει “εντός των τειχών της” σοβαρά θέματα όπως η απευθείας ανάθεση των παιδικών σταθμών, του νομικού προσώπου του Δήμου. Στις 26 Αυγούστου και χωρίς να ειδοποιηθούν οι εργαζόμενοι και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ώστε να υπάρξει δυναμική παρέμβαση και αντίδραση, το νομικό πρόσωπο, σε συνεδρίαση του Δ.Σ., πέρασε “αναίμακτα” το θέμα της ιδιωτικοποίησης των παιδικών σταθμών.

Η παράταξη της ΔΑΣ και ο πρόεδρος του Σωματείου προσπαθούν να μετατρέψουν το Σωματείο σε “καπετανάτο” τους και να το απομονώσουν από συλλογικές διαδικασίες και την ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να αποκομίζουν μικροκομματικά και μικροπαραταξιακά οφέλη. Με τη στάση τους γίνονται ανάχωμα στα σχέδια της δημοτικής Αρχής του κ. Πατούλη και λειτουργούν διασπαστικά στους εργαζόμενους.

Δεν θα το επιτρέψουμε!

Καλούμε την ΠΟΕ-ΟΤΑ για την ενεργή συμμετοχή της, με την παρουσία μελών της, ώστε να αποτρέψουμε άλλη μια ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (ΔΑΣ-ΟΤΑ)
“Κάποιοι συνάδελφοι είναι σκουπιδιάρηδες στο μυαλό”

Οι συνάδελφοι της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ», παράταξη που πρόσκεινται στη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (κατά πάσα πιθανότητα), μάλλον έχουν υπαρξιακό πρόβλημα και πιο συγκεκριμένα ο συντάκτης της συγκεκριμένης ανακοίνωσης.

Ας μας απαντήσει ο συντάκτης της ανακοίνωσης, αλλά και συνολικά το ψηφοδέλτιο «Ανεξάρτητης» «Ενωτικής» Κίνησης, ποια εποχή το Σωματείο μας οργάνωσε τόσες κινητοποιήσεις ενάντια στις πολιτικές επιλογές του Δήμου; Σε ποια ανακοίνωση καλούσαν τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που οργάνωσε το Σωματείο η συγκεκριμένη παράταξη; Γιατί εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τη θέση του αντιπροέδρου, όπως τους προτείναμε στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο, με βάση το αποτέλεσμα ώστε να λειτουργήσει σωστά το Σωματείο όπως οι ίδιοι θέλουν να δηλώνουν;      

Τους κατανοούμε απόλυτα. Όλα αυτά που γράφουν τα γράφουν γιατί δεν υπάρχουν οι ίδιοι πουθενά. Το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν μέσα από κάποιες ντουφεκιές να σπείρουν τη διχόνοια και τον διαχωρισμό στους εργαζόμενους. Δυστυχώς όμως δεν τους βγαίνει.  

Είναι όμως πολύ λίγοι. Την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του οδοκαθαρισμού δεν την απότρεψαν οι συνδικαλιστές, αλλά η παρουσία των εργαζομένων που για ακόμα μια φορά εσείς τους έχετε βάλει στην άκρη.

Έχουμε ξαναγράψει και το επαναλαμβάνουμε. Το να είσαι σκουπιδιάρης στο επάγγελμα για εμάς είναι τίτλος τιμής γιατί φροντίζεις τη κοινωνία. Το κακό με τη Ανεξάρητη Ενωτική Κίνηση  είναι ότι οι συνάδελφοι είναι σκουπιδιάρηδες στο μυαλό και αυτό είναι επικίνδυνο και για τους ίδιους αλλά και για τους εργαζόμενους τους οποίους εκπροσωπούν ή θέλουν να εκπροσωπούν. Και αυτό δεν το λέμε για το σύνολο του ψηφοδελτίου, αλλά σίγουρα για το συντάκτη.

Εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να βάζουμε το σύνολο των εργαζομένων στον αγώνα ενάντια στη κυβερνητική πολιτική, αλλά και στη πολιτική της διοίκησης του Δήμου μέσα από μαζικές διαδικασίες, όσα εμπόδια και αν μας βάζουν. Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους εργαζόμενους, αλλά και τους φορείς, μέσα από ανακοινώσεις και δελτία Τύπου.

Και εσείς, οι θεσμολάτρες, θα παραμείνετε στη γνωστή «αυριανίστικη» φασιστική τακτική σας, να συγκοφατείτε  και να διαχωρίζεται τους εργαζόμενους ανάλογα με τη σχέση εργασίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet