“Ραντεβού” στο Δ.Σ. δίνουν οι εργαζόμενοι κατά του “deal” στον οδοφωτισμό
Κοινωνία

“Ραντεβού” στο Δ.Σ. δίνουν οι εργαζόμενοι κατά του “deal” στον οδοφωτισμό

Για νέο “deal της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου με τους εργολάβους” κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων με αφορμή τη μακροχρόνια παραχώρηση του οδοφωτισμού σε ιδιώτες, με εκχώρηση μέρους των ανταποδοτικών τελών, που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015.

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους, τους φορείς, αλλά και τους κατοίκους της πόλης να δώσουν δυναμικό “παρών” στην προαναφερόμενη συνεδρίαση, προκειμένου να ακυρώσουν “τις αποφάσεις ιδιωτικοποίησης του Δήμου”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου:

Η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου συνεχίζει να εκποιεί δημοτικές υπηρεσίες παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων και των κατοίκων. Τούτη την εβδομάδα σειρά έχει ο ηλεκτροφωτισμός. Πρόκειται για ακόμα ένα “deal” της διοίκησης του Δήμου με τους εργολάβους.

Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πλέον για τον ρόλο της. Είναι σε πλήρη εναρμόνιση με τις πολιτικές επιλογές και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος τους να ξεζουμίσουν ακόμα περισσότερο τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά και το εισόδημα των δημοτών. Η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση θα κοστίσει στους μαρουσιώτες 4.265.000 ευρώ, δεσμεύοντας τα δημοτικά τέλη για 12 χρόνια.

Είναι ψέματα ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. Οι ηλεκτρολόγοι του Δήμου ουδέποτε ρωτήθηκαν.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην επιτρέψουν καμία ιδιωτικοποίηση. Καλούμε τους κατοίκους του Αμαρουσίου, τους φορείς, να μην επιτρέψουν να λεηλατηθεί για ακόμα μια φορά το εισόδημα τους.

Καλούμε τη διοίκηση να αποσύρει το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και να ακυρώσει όλες τις αποφάσεις ιδιωτικοποίησης του Δήμου.

Δίνουμε δυναμικό “παρών” στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29-9-2015, στις 19:00 στο δημαρχείο, απαιτώντας να ανακληθούν το σύνολο των ιδιωτικοποιήσεων.

Υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου. Απαιτούμε τη Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet