Σαν μια οικογένεια γιόρτασε το Μαρούσι το Πάσχα
Κοινωνία

Σαν μια οικογένεια γιόρτασε το Μαρούσι το Πάσχα

Παραδοσιακό γλέντι, με περισσότερα από 100 αρνιά, στήθηκε στον Δήμο Αμαρουσίου, όπου παρευρέθηκε, όπως τα κάνει τα τελευταία 10 χρόνια, ο δήμαρχος της πόλης και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Στη σχετική ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο ο κ. Πατούλης αναφέρει:

Χρόνια Πολλά από την πιο ζεστή γωνιά της Ελλάδος! Τα τελευταία 10 χρόνια γιορτάζουμε το Πάσχα στο Μαρούσι όλοι μαζί σαν μια οικογένεια! 

Αγαπάμε τις παραδόσεις και θα κάνω, από όποια θέση κατέχω, ό,τι μπορώ για τη διατήρησή τους. 

Ευχαριστώ πολύ όλους τους συμπαραστάτες και τους συνεργάτες μου!

Σε δελτίο Τύπου που ακολούθησε, ο Δήμος Αμαρουσίου αναφέρει:

«Παραδοσιακά» τίμησε ο κόσμος το ραντεβού του και γιόρτασε το Πάσχα στο Μαρούσι Και φέτος, για 11η συνεχή χρονιά, εκατοντάδες συμπολίτες μας από το Μαρούσι και την ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου, γιόρτασαν το Πάσχα στο Μαρούσι, συμμετέχοντας στο παραδοσιακό γλέντι που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου στον υπαίθριο χώρο του Αμαλίειου.

Ευχές με τους συνδαιτημόνες αντάλλαξαν ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Βασίλης Κόκκαλης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Νικόλαος Πέππας, Παναγιώτης Βραχνός, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Ελένη Λέκκα-Καλαντζάκη, Πέτρος Κόνιαρης, Δημήτρης Σμυρνής, Κατερίνα Ιωάννου και Ελένη Βλάχου-Σταματάκη.

Το γλέντι που στήθηκε από νωρίς το πρωί είχε από όλα. Περίπου 200 οβελίες στη σούβλα, κόκκινα αυγά, πασχαλινά κουλουράκια κατά το έθιμο της ημέρας, συνοδευτικά εδέσματα, άφθονο κρασί προσφέρθηκαν στους παρευρισκομένους.

Οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την άριστη εξυπηρέτηση των προσκεκλημένων, προσφέροντας ένα προσεγμένο επίπεδο συνθηκών εστίασης και φιλοξενίας που περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, ατομικό σέρβις, αποτρέποντας τις ουρές και την ταλαιπωρία. Το πασχαλινό τραπέζι στο Μαρούσι συνόδευε ένα άρτιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Το κέφι ήταν διάχυτο, με τους λαϊκούς, νησιωτικούς και παραδοσιακούς ρυθμούς να διαρκούν για ώρες.

Οι ταλαντούχοι παραδοσιακοί ερμηνευτές Θεόφιλος, Ειρήνη Λεγάκη, Κώστας Σκόνδρας και Λάκης Χαλκιάς και η επταμελής ορχήστρα τους ανέβασαν την εορταστική διάθεση με τραγούδια λαϊκά, δημοτικά και νησιώτικα, συνοδεία όλων των παραδοσιακών οργάνων, σε ένα πολύωρο μουσικό γλέντι, με την επιμέλεια του Γιώργου Υδραίου. Συμμετείχαν οι μουσικοί: Αργύρης Ντίνας (μπουζούκι), Δημήτρης Σίβρης (πιάνο), Πόλης Πελέλης (μπάσο), Αθανάσιος Αιγινίτης(τύμπανα), Νίκος Τάγκας (κιθάρα), Αντώνης Καλιούρης (κλαρίνο), Νεκτάριος Γκαγκόσης (βιολί).

Το παραδοσιακό γλέντι διάνθισαν με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.   

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τις χορηγίες Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων και Τοπικών Επιχειρήσεων. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet